tiistai 26. maaliskuuta 2024

 

27.03.2024

 

Joskus vanha kettukin oppii uusia asioita. Muutaman kerran on käynyt niin raivostuttavasti, että astianpesukoneen ohjelma on valmistunut, mutta pesutabletti on jäänyt osittain lokeroonsa ja sitä kautta osa astioista on jäänyt likaiseksi 😡. Piti siis oikein opiskella asiaa. Ja vikahan oli minussa ; kuinkas muuten. Välillä minulla on nimittäin tapana ladata kone valmiiksi ja laittaa pesutablettikin paikoilleen ja sitten vain odotan halpaa sähköä tulevaksi ennenkuin käynnistän koneen. Vikaan menee.

Pesutabletti saa sen verran "odotellessaan" kosteutta , että liimaantuu tiukkaan koteloon eikä pääse sitten kunnolla irti. Opiksi siis tämäkin. Ei siis pidä ennakoida liikaa. Tabletti sitten vasta koneeseen kun on sen aika käynnistyä.

 

 

Toinen uusi oppini sopii tähän pääsiäisen aikaan. Karin entinen työkaveri opiskeli kokiksi ja hänen kanssan vaihtavat usein mielipiteitä ja kokemuksia kaikkea kokkaamiseen liittyvästä. Nyt opin häneltä sellaisen niksin, että kun keittää kananmunia ja ovat kypsiä niin ennekuin laskee kylmää vettä niiden päälle niin pitää munien antaa ensin "nahkoittua" eli kuivua ja sitten vasta lisätään kylmä vesi. Tämä kikka nimittäin auttaa siihen, että munia on helppo kuoria. Joskus kun kuori on ollut kuin kiinni liimattuna. Aina oppii 😉.

Ja vielä viimeinen vinkki....matkamuistoistani löytyy nyt Malesia 😎.



3 kommenttia:

  1. Minä olen laittanut tabletin myös silloin tällöin. Hyvä tietää tuokin. Voisi vähän vimpaista, jos olisi käynyt noin.
    Pitääkin antaa munien nahkoittua jatkossa ;D

    VastaaPoista
  2. Niin siinä sitten kuitenkin kävi, että kun nyt toimin tuon antamani vinkin mukaan niin ei se kuori sen helpommin irronnut.Ainakaan tällä kertaa .Taitaa olla kuorijassa vika :-) tai munissa :-).

    VastaaPoista
  3. Eli eipä maksa vaivaa tuotakaan kokeilla.
    Me ollaan kokeiluissamme tultu siihen tulokseen, että mitä tuoreempia munia, sitä paremmin kuori irtoaa.
    Nytkin munat ovat olleet kaapissa jokusen tovin (lue: useamman viikon) eli ovat varmasti vaikeita kuoria :)
    Kun kerroin Mursulle tästä sinun kertomasta vinkistä, puhuttiin tuosta munien tuoreudesta ja tultiin siihen tulokseen, että parasta olisi, kun täällä maallakin voisi ostaa munat suoraan kanalasta, mutta ehkä oma vika, kun ei tunneta täältä ketään jolta voitaisiin ostaa. "Kaupan munia" on syötävä.

    VastaaPoista