keskiviikko 31. tammikuuta 2024

 

 01.02.2024

 

Piti mennä lääkäriin kun lonkka oli tosi kipeä ja syykin selvisi. Nivelpussin tulehdus eli bursiitti. Siihen kuulemma auttaa lepo, särkylääke ja tarvittaessa viikon päästä  laitetaan kortisonipistos. 

 


 

 No en tietystikään mistään lääkepistoksesta ole innoissani ja pitää nyt ainakin yrittää muita leppoisampia juttuja eli kylmähoitoa ja oikeanlaisia jumppaliikkeitä. Nyt kun vaivan syy on selvinnyt  on helpompi valita ne oikeat itsehoitomenetelmät.

Kävely epätasaisella (=jäinen pyykkilauta kävelytie) on myrkkyä ja vielä kun pitää varoa liukasta ja jännittää lihaksia niin tässä sitä sitten ollaan. Hiton talvisää !

2 kommenttia:

  1. Auts - ei kuulosta hyvältä. Toivottavasti saat sen kuntoon levolla ja särkylääkkeillä ja oikeilla jumppaliikkeillä.
    Kortisonipiikeistä on "kauhutarina" Mursun olkapäästä - tarkoitus ei ole pelotella ja mikäli olen oikein ymmärtänyt, sulla on tietoa ihan ammattisikin puolesta?
    Mursulla on molemmat olkapäät rehellisesti sanottuna paskana, työn seurauksena ja molemmat on leikattukin reilu kymmenen vuotta sitten. Sitä ennen toiseen olkapäähän pistettiin kortisonia muutaman kerran - kunnes sitten yksi lääkäri huomasi, että no ei ihme, ettei se ole auttanut, kun ei se ole mennyt sinne päinkään, mihin olisi pitänyt! No, tuolla se nyt on jossain olkapäässä koteloituneena, kun ei sitä poiskaan saanut, ei ollut lähelläkään sitä kohtaa mistä olkapää leikattiin

    VastaaPoista
  2. Minulla on tosin hyvät kokemukset kortisonipiikistä vaikken sitä mitenkään mielelläni ole ottanutkaan. Ensimmäisen sain juuri ennen matkaa Malesiaan ja selvisin sen avulla hyvin 15 tunnin lennosta ja toisen laittoi työterveyslääkäri jotta pääsin takaisin töihin. Alaselkään laitettiin kummatkin ja apu tuli lähes samantien. MUTTA pidän tuota piikkiä kyllä "viimeisimpänä" vaihtoehtona.
    Kun oli ortopedialla töissä niin huomasin, että olkapääkivut ovat niitä vihoviimeisiä hoidettavia. Yhtä hankalia potilaalle kuin lääkärillekin.Siis tsemppiä Mursulle.

    VastaaPoista