maanantai 5. helmikuuta 2024

 06.02.2024

 

Liekö Äidiltä tulleita karjalaisia perinteitä mutta meillä lapsuuden kodissa juhlittiin aina myös nimipäivät.Annettiin ehkä pieni lahja, kortteja tuli ystäviltä ja sukulaisilta  ja kahvipöydässä oli jotain ylimääräisiä herkkuja. Eli nimipäivän viettäjää aina huomioitiin.

Ajan kuluessa olen oppinut , ettei tapa olekaan kaikissa perheissä samanlainen eikä nimipäivä ole monelle juurikaan edes maininnan arvoinen. 

Mutta minä tykkään juhlistaa vaikka pienestikin kaikkea ja nimipäivä kuuluu ehdottomasti siihen sarjaan.Eli tänään siis juhlitaan Terhiä 😁. Vaikkapa laskiaispullan verran ?

 

Terhi on wikipedian mukaan myös kukka

"Terhi on sukunsa ainoa laji. Rentoine varsineen, useimmiten kaksittain lehtihangoissa sijaitsevine kukkineen ja kukinnan jälkeen suurenevine verhiöineen se poikkeaa monessa suhteessa tyypillisistä lemmikkikasveistamme. Korkeintaan nuorta versoa voi erehtyä pitämään lemmikkinä ".

"Varsi rento, haarova, särmikäs, särmiä myöten väkäkarvainen". 

Tunnistan itseni 😂.

4 kommenttia:

  1. Hyvää nimipäivää siulle! ;) Samoja juuria on ja nimipäiviä on aina vietetty. Saman olen minäkin huomannut jopa siinä määrin, että olen itsekin alkanut hyljeksiä nimipäiviä, kun olen huomannut, että se ei muita kiinnosta. Silti on aina nimipäivänä kahvitarjoilua, mikäli joku haluaa tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-)
      Ja karjalaiseen tapaan oli meillä kotona pöytä aina koreana vaikka olisi pienempikin juhla kyseessä. Nykyään yritän rajoittaa sitä tarjoittavien määrää :-).

      Poista
  2. Hyvää nimipäivää! 💐💐
    Kalenteria kyllä lueskelin jo muutama päivä sitten "täytyy muistaa onnitella", mutta... Hyvä kun muistutit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-). Varmimmin saa onnitteluja kun ottaa itse asian puheeksi :-). Kari ei ollut tottunut nimipäiväkekkereihin ja aikoinaan lupasin muistuttaa häntä aina asiasta etukäteen tai viimeistään samana aamuna. Että ehtii ne kukat hommata :-).

      Poista