maanantai 12. helmikuuta 2024

 12.02.2024

 

Ämpärikuvan etsiminen vei taas ajatukset ulkomaille ja siihen miten ärsyttävää oli ainakin Turkissa, Egyptissä ja Tunisiassa katukauppiaiden agressiivinen myynti. Se , että käydään ihan iholle saa ainakin minut  jäyhän introvertin suomalaisen ärsyyntymään kerta kaikkiaan. En ainakaan osta jos vaikka perään huudellaan.

Mutta Turkissa huomasin hauskan asian eli kun olin ensimmäistä viikkoa niin myyjät oli kimpussa kuin herhiläiset. Pikkuhiljaa kun huomasivat että sama tyyppi kävelee vain kerta toisensa jälkeen ohi ostamatta tai reakoimatta mitenkään niin kuukauden päästä ei juuri kukaan enää huudellut ja parin kuukauden jälkeen ei enää edes katsottu minuun😁. Eli aika auttaa.

Kreikassa, Espanjassa, Portugalissa  ja Bulgariassakin olen saanut lomailla ihan rauhassa ja katsella tavaroita mielin määrin samoin kaukaisissakin kohteissa kuten Hongkongissa, Malesiassa ja Karibialla. Kanarian saaret on oma lukunsa kun siellä olen pääosin oleillut vain turistialueilla ja siellä nyt saa katsella ja ostella pääosin ihan omassa rauhassa. Italiassa olen käynyt myös markkinoilla eikä siellä ole tarvinnut pelätä muuta kuin taskuvarkaita 😉.

Summasummarum. Ostan mieluummin ulkomailla sellaisesta paikasta jossa hinta on heti selkeä eikä tarvitse ruveta tinkimisoperaatioon ja että saa rauhassa katsella. 

 

 



Tätä kirjoitatessa ihmettelin , että olenpa ehtinyt käydä aika monessa paikassa vaikken ole mikään reppureissaaja tai maailmanmatkaaja koskaan ollut. Mutta on ollut aina kiva lähteä ....😊.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti