torstai 8. helmikuuta 2024

 09.02.2024

 

Lonkkakivun vuoksi kävin sovitusti uudelleen lääkärissä ja tällä välin olin käynyt myös röntgenkuvassa.Lääkärin mukaan ei ole ihme jos on kipuja sillä lonkassa on alkavaa nivelrikkoa ja se yhdistettynä limapussin tulehdukseen. Ei kiva.  

Mutta siitäkin huolimatta päädyin siihen etten ottanut vielä tarjottua kortisonipistosta vaan lupasin palata asiaan tarvittaessa.

Ortopedian poliklinikalla vastailin vuosia lonka-, polvi- ja selkäkipuisten puheluihin ja leikkurissa taas tilasin lonkka ja polvitekoniveliä seuraavan päivän leikkauspotilaille  joten ihan pieni tuntuma  on siitä mistä puhutaan 😁.

 



 

Mutta kun diagnoosi saatu niin sillä sitten eteenpäin....niinkuin mummo lumessa 😂.

4 kommenttia:

  1. Kärsin pari vuotta sitten lonkkakivusta. Jossain suositeltiin kokeilemaan glukosamiinia ja aloin syödä sitä. No, en tiedä onko se juuri auttanut vai mikä mutta en juurikaan enää ole kipuillut. Lääkäri tietää tämän eikä näe estettä olla syömättä sitä. Voihan tilanne taas äityä pahemmaksikin. En juuri piittaa mistään lisäaineistä muuten. t. Ella, ja rapsutukset Artulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä muistutus minulle tuosta glukosamiinista. Kiitos. Söin sitä aiemmin pitkän aikaa mutta jostain kumman syystä se jäi. Nyt alan hetimmiten uudelleen sillä ei se ota jos ei annakaan. Kun en oikein haluaisi noita särkylääkkeitä syödä muuta kuin suuremmassa hädässä. Tosin lääkäri oli vähän toista mieltä ja suositteli niiden lisäämistä :-).
      Arttu kiittää rapsutuksista ja aina valmiina ottamaan vastaan hieromista ja silittelyä :-). Vanha kissa kaipaa paljon läheisyyttä ja rakkautta.

      Poista
  2. Moni asia on töistä tuttua, mutta omakohtaisena tulee sittenkin vielä paljon mustia aukkoja. Omat kokemukset toisaalta lisäävät tietoa myös työhommiin.
    Hitsi näitä kroppia, kun ikä tekee tepposiaan. Minä olen kärvistellyt aika hankalan selkäkivun kanssa pari viikkoa. Saikkua en ole hakenut, kun se makoilukaan ei auta. Kuntosalillekaan en ole nyt uskaltautunut. "Määräsin" itselleni Arcoxia -kuurin, kun sitä sattui kotona olemaan, miehen nimissä tietenkin ;D Näin pitää juuri toimia! ;D No on minulla itsellänikin sitä ollut ja jopa vahvempana, eli tuttu lääke on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkäkipu on kyllä TOSI pirullinen vaiva kun se vaikuttaa lähes kaikkeen mitä teet. Ja luulenpa ettei se työnteko välttämättä niin hyväksi ole, mutta toki ymmärrän myös sen miten vaikeaa on jäädä saikulle.Selkään sain aikoinaan kortisonipiikin jotta pääsin takaisin töihin. Työterveyslääkäri pisti eli niin saadaan väki takaisin töihin :-).
      Oma tohtorointi on minullekin tuttua puuhaa mutta kaikkea on lupa kokeilla ....ainakin lähes kaikkea :-).
      Soitonopettaja yritti eilen korjata soittoasentoani ja kun sanoin ettei pää käänny enempää vasemmalle ei nuorena naisena oikein voinut ymmärtää , että olen kuin rautakanki . Ihmetteli vain , että miksi ei pää muka käänny :-))).

      Poista