torstai 5. lokakuuta 2023

 06.10.2023

 

Vähäkös ketuttaa 😞. Olin aikeissa lähteä tänään viikonlopuksi Kuopioon. Junaliput tilattu ja hotelli varattu. Tarkoitus oli tavata suuhygienistikurssilaiset 40 vuoden tauon jälkeen.

Valmistuimme 1983 ja siihen maailman aikaan nimikkeellä erikoishammashoitaja. Kurssilaisia oli 15 ja koulutus kesti vain vuoden.  Pohjana piti olla hammashoitaja koulutus ja kahden vuoden työkokemus.

Hammashoitajakoulussa jo tiesin etten aio siihen hommaan jäädä vaan haen heti erikoistumaan kun työkokemusvuodet täyttyy ja siksi hakeuduin hetimmiten kun mahdollisuus tarjoutui Kuopiossa.En ollut kyseisessä kaupungissa koskaan aikaisemmin käynyt enkä ole sittemmin 40 vuoden aikana enää edes vieraillut.Siksikin olisi ollut mukava päästä näkemään mitenkä kaupunki on muuttunut.

Erikoishammashoitaja nimike muutettiin myöhemmin hammashuoltajaksi ja suuhygienistejä olemme olleet jo pitkän aikaa. Koulutuskin on muuttunut ammattikorkeakoulutasoiseksi.

Tein suuhygienistin hommia 20 vuotta yksityissektorilla. Sitten halusin vaihtelua ja lähdin soitellen sotaan ja perustin lounaskahvila/pitopalvelun. Paras työ ikinä 😁mutta samalla raskas sekä fyysisesti että yrittäjänä ja pomona kaikenlaisten asioiden setviminen henkisestikin kuluttavaa.Myin yrityksen pois viiden vuoden puurtamisen jälkeen. Sen jälkeen hakeuduin vielä osastosihteerikoulutukseen ja sitä kautta sitten ajauduin keskussairaalaan töihin. Ja kuten ympyrällä on tapana sulkeutua niin kuinkas sitten löysinkään itseni vielä sairaalassa suuhygienistin toimesta ennen kuin työura kokonaan saatiin pakettiin 😃.

Ai niin miksi en lähtenyt nyt sitten reissuun. Karsea flunssa sai minut otteeseensa eikä siinä auttanut mitkään vastaanpytistelyt. Nyt pitää vain levätä ja taistella tautia vastaan mistä sen tietää jos tapaamme vaikka uudelleen kun 50 vuotta valmistumisesta tulee täyteen. Tosin olin sen kurssin nuorin joten.....



Ylemmässä kuvassa harjoittelen hammashoitajan hommaa ja alakuvassa kättelen opettajaa kun saan erikoistumisesta paperit käteen. Lisättäköön vielä, että olen lapsesta asti pelännyt hammaslääkäriä tosi paljon joten ammatinvalinta vähän ihmetyttää vieläkin 😁.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti