torstai 26. lokakuuta 2023

 27.10.2023

 

Kaipasin jonkinlaista kukkahyllyä ikkunan eteen nyt kun loputkin kasvit on siirretty ulkoa sisälle.Nyt alkaa myös se iänikuinen viherkasviongelma eli miten ne kestävät koko talven pitkän pimeyden. 

Kari otti toiveesta vaarin ja teki vanerista kukkatason. Desinkki by Kari 😂.



 

Vaneri on siksi hyvä materiaali, että se on kevyt käsitellä ja malli on kuitenkin niin tukeva että sen päällä istuu ihminen jos toinenkin. Samaisen mallin mukaan Kari teki aikoinaan Touhulan saunaan penkin ja pesutason  ja vaikka ovat olleet kosteassa ympäristössä niin hyvin ovat kestäneet siellä monta vuotta.  




 

Kasveille ei ole mitenkään ihanteellista oleilla tuossa patterin edustalla, mutta minkäs teet kun ikkuna on siinä . Kavilamppu on tarkoitus vielä asentaa helpottamaan kasvien pärjäämistä talven yli.Katsotaan sitten taas keväällä mitä kasveista on jäljellä 😉.

 

 

 


2 kommenttia:

  1. Todellakin Desinki! Hienon kasvipenkin tekikin! Ja hyvä asenne tuokin, että keväällä katsotaan mikä on kasvien kohtalo ;D

    VastaaPoista
  2. Juu kokemusta on miten ainakin isommat ulkona viihtyneet viherkasvit ottavat nokkiinsa kun ne siirtää syksyllä sisälle. Tulevan talven huolenaiheita ovat ainakin iso kookospalmu ja mandariinipuu.Viherpeukalo niin helposti ruskettuu :-).

    VastaaPoista