perjantai 13. lokakuuta 2023

 14.10.2023

 

Poimin viimeiset liljat maljakkoon kun ajattelin niiden kärsivän jo kylmästä.

 


 Ja kukinnot ovat niin upean värisiä että mieleen tuli taas se kesällä kokeilemani lankojen värjäys kasveilla. Olin jo aiemmin laittanut kuivumaan ruusun lehtiä samalla ajatuksella.Kun olivat niin herkullisen värisiä.




Tosin myöhemmin opiskelin sen verran lisää, että ruusujen terälehdistä ei tule punaista vaan ruskeaa. Pahus. Mutta kunhan nyt kuivuvat kunnolla niin säästän ne kuitenkin. Väriliemeen joukon jatkoksi.

Kuivaamisesta tulee mieleen suppilovahverot joita olen kuivattanut jo aikamoisen määrän. Tänä vuonna kokeilin myös tehdä marinoituja suppilovahveroita ja tosi hyviä niistä tulikin.Purkillinen on jo syöty. Niitä voi tehdä myös myöhemmin kuivatuista suppiksista ja mausteita voi vaihdella aina mielen mukaan. Nyt käytin aika paljon rakuunaa ja se sopi mielestäni oikein hyvin mausteliemeen.

Tein tämän ohjeen mukaan :

  • 1 l suppilovahveroita
  • Liemi:
  • 2 dl etikkaa
  • 4 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 2 tl rosepippuria
  • 4 viipaloitua valkosipulinkynttä

Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää puhdistetut suppilovahverot ja keitä muutama minuutti. Tölkitä sienet ja kaada liemi päälle. Anna maustua ainakin muutama päivä jääkaapissa ennen tarjoamista. Käytä marinoituja sieniä lisäkkeenä ja salaateissa.


2 kommenttia:

  1. Ihania liljoja, niin kauniin värisiä (et varmaan arvaa, että punainen on lempivärini...)

    Suppiksista tuli mieleen, että pitäisi lähteä etsimään sieniä; meillä ei oikein ole sienipaikat täällä tiedossa, vanhat sienipaikat missä Mursu äitinsä kanssa aikoinaan kävi, on rakennettu täyteen mökkejä... Mutta nyt sataa - ihan sateella ei viitsi sienestämään lähteä, vaikkei sokerista ollakaan.

    VastaaPoista
  2. Muutama hyvä sienipaikka on meilläkin menetetty kun metsiä on kaadettu. Suppis jahti on mielestäni ihan omanlaisensa kun niitä pitää osata hakea oikeanlaisista paikoista välillä jopa risukkojen alta.Ne piiloutuu hyvin mutta kun yhden hoksaa niin ei kannata liikkua mihinkään; jaloissa on luultavammin lisää.
    Tänä vuonna löytäminen on tavallista helpompaa kun sieniä on niin paljon joten onnea matkaan.

    VastaaPoista