torstai 19. lokakuuta 2023

 20.10.2023

 

Makaroonilaatikko on sellainen ruoka jota nykyään harvemmin teen. Sitä on tullut väännettyä ihan tarpeeksi aikoinaan isoille ja vähän pienemmille joukoille.

Eilen innostuin kuitenkin kokkailemaan suppilovahveromakaroonilaatikkoa ja voi miten hyvää siitä tuli.Eli jauhelihan korvasi suppikset ja Touhulan viimeiset mangoldin lehdet ja varret. Jääkaapissa oli yrttituorejuustoloppu ja se pääsi liemeen mukaan.

 Pyrin tekemään aika pienen annoksen kun paha tapani on vieläkin tehdä kaikkea ruokaa isoja määriä, mutta tätä olisi saanut olla vaikka vähän enemmänkin 😋. Teenpä toistekin.

Ja ruokajuttuihin kun menin niin Kari oli tilannut hapansilakkaa pari purkkia.Siitä on ollut monesti puhetta, että olisi hauska joskus maistaa tätä niin paljon puhuttua "herkkua".

 


 

Ei uskallettu avata vielä purkkia 😱kun sanovat, että haju on kuvottavan ällöttävä, mutta palaan asiaan sitten kun se päivä joskus koittaa, että avaamme ja maistamme.....jos maistamme....

6 kommenttia:

  1. Ehkä kannattaa pitää vain suljettuna ;D

    VastaaPoista
  2. Tai ainakin avata ulkona :-) .Kari on niin ihastunut kaikenlaisiin uusiin juttuihin ; tuon olisin jättänyt kyllä itse tilaamatta.Kallistakin vielä :-(.

    VastaaPoista
  3. Hapansilakka, lipeäkala ja ne säilötyt kananmunat, mitä on englantilaisten pubien tiskeillä lasipurkeissa :) Ja hapankaali. Ei kiitos. Melko lailla kaikkea olen jo rohjennut maistaa, sillä mottoni on "kun se kerran on syötävistä aineista tehty, niin kyllä se syötävää on"
    Ja se taas juontaa siihen, että kotoa muuttaessani osasin keittää teevedenkin pohjaan.. Eli aloitin ruuanlaiton ihan a:sta ja nälkään varmaan olisin kuollut ilman Mursua, joka onneksi osasi ruokaa laittaa. Sittemmin kyllä tein ruokaa ihan säännöllisesti kun toinen oli kolmivuorotyössä - kunnes Riesa vei ruuanlaittotaidonkin! Ja antoi porttikiellon keittiöön...

    Niitä kananmunia toin kerran pienen purkin tuliaisiksi, kun kävin Siskon luona, Mursu sanoi niiden olevan hyviä (en muista maistoinko itse) ja teki niistä sitten oman versionsa.

    VastaaPoista
  4. Kiinnostuin heti säilötyistä kananmunista :-). Ja niin on makutottumukset erilaisia. Meillä taas tykätään niin paljon hapankaalista että tehdään sitä välillä itse ämpärikaupalla.Nyt itseasiassa olisi sen tekemisen aika.Ja lipeäkala on yksi meidän joulun herkuista.
    Meillä lapsuudessa Äiti kävi aina töissä ja me tytöt kokkailtiin jo aika pieninäkin; siis alakouluikäisinä keitettiin perunoita ja tehtiin kastiketta ja leivottiinkin omin päin välillä. Perustaidot oppi hyvin vakkei se ruoanalaitto silloin niin kovin innostavalta tuntunutkaan; tiskaamisesta puhumattakaan.

    VastaaPoista
  5. Avatkaa ehdottomasti veden alla, ja ulkona. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok.Kiitos vinkistä🤔.Saa nähdä koska uskalletaan edes lähestyä koko purkkia☺️ .

      Poista