sunnuntai 29. lokakuuta 2023

 30.10.2023

 

Eilen avasimme hapansilakkapurkin. En ole erityisemmin hajuherkkä joten ihan reippaasti suhtauduin asiaan ja ilman muuta tarkoitus oli tuota kuulua herkkua maistaa. Kaikkea pyrin muutenkin syömään tai ainakin maistamaan. Varmuuden vuoksi avasimme purkin ulkona.

 


 

 

Avatun purkin haju oli sanalla sanoen HIRVEÄ !!! 

Arttu oli tietysti mukana katsomassa mitä ulkona puuhataan ja sehän lähti hajua karkuun  häntä suorana karkuun eikä sitä vähään aikaan pihapiirissä näkynyt 😂.

 


 

En lannistunut kuitenkaan hajusta kun silakkafileet näyttivät ihan syötäviltä. Mutta nielaisemmat jäi 😖.Tönkkösuolainen ja ihan myös hajunsa makuinen.

Kari sitä vastoin söi muutaman fileen ilmekään värähtämättä.

Avattua purkkia säilytetään nyt ulkona "hajusuojattuna" mutta minun puoletani tämä hapansilakka tarina loppuu tähän. Ei koskaan enää !


2 kommenttia:

  1. Muistan hyvin, kun yhtenä syksynä 90-luvun alussa kävimme Kalixissa seuraavalla viikolla, kun siellä oli ollut perjantaina tai lauantaina surströmming-festit, niin koko kylä haisi vieläkin, vaikka olivat juhlineet ulkona teltoissa. T Saukkis

    VastaaPoista
  2. On tosiaankin aika erikoisen sitkeä karmea haju.Kari "onki" niitä eilen ulkona purkista ja Arttu-kissa pakeni taas häntä suorana :-). Eikä tarvii tulla minua ihan lähelle kun on hapansilakkaa pistellyt :-).

    VastaaPoista