maanantai 30. lokakuuta 2023

 31.10.2023

 

Mikä ei kuulu kuvaan ....no Intersportin muovikassi  😉



 

Eihän oikea käsityötyyppi nyt kudinta kiikuta paikasta toiseen muovikassissa !

Ja siitä sitten tuli ajatus ja  tarve tehdä ihan oikea "kässäpussi". Harmaa muistikuva on, että sellainen tehtiin joskus kansakoulun alaluokilla ja pussukat roikkuivat sitten naulakoissa käsityötuntia odottamassa. Todettakoon vielä, etten mitenkään tykästynyt koulussa käsitöihin. Hikisillä sormilla tiukkaa kutomista ja purkamista ja kutomista......😒.

Mutta kässäpussin tein siitäkin huolimatta. 

 


 

 

 

Kankaaksi valikoitu verhokappa jossa oli jo nauhakuja valmiina 👌. Taisi olla joskus Siskolta saamani kangas ja keltainen ruutukangas tuli ostettua Halikosta hyväntekeväisyys kirpputorilta euron hintaan.

Sivutaskussa kulkee pitkätkin puikot ja ohjelehdet. Nyt kelpaa kuljettaa kudinta ihan minne vain  😋.

Mutta vaikkei kyseisessä pussukassa ollut montakaan ommeltavaa saumaa aiheutti se kuitenkin varsinaisen kaksintaistelun ompelukoneen kanssa. Ei tullut kunnon tikkiä tai ei välillä ommellut lainkaan. Lopulta hoksasin, että kaikki johtuu puolakoteloista.

 


Olin joskus ostanut tuollaisia muovia halpis versioita kun ajattelin , että olisi hyvä olla kaikenvärisiä alalankoja valmiiksi puolattuina. Mutta puolaus niissä on  niin epätasaista, että siihen koko ongelma kulminoitui. Onneksi voitin taistelun 😁.Tällä kertaa.


2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis ja kekseliäs käsityöpussi ja tuo tasku lehdelle ja pitkille puikoille kiva!
    Minulle on kertynyt erilaisia pussukoita erilaisista Salaisista neuleystävistä ja muista blogimaailman vaihdoista, mutta kaikken rakkain on Pojan alakoulussa käsityötunnilla tekemä pussukka - kai se on käsityöpussiksi tarkoitettu, en tiedä. Nauhan siihen vaihdoin, kun alkuperäinen rispaantui vanhuuttaan.
    Ompelukoneet tuntuvat näköjään temppuilevan tällä viikolla yhdellä jos toisella - Saint Peppone kertoi ompelukoneensa ilkeilleen niin, että antoi periksi ja valitsi ompelijan :)
    Mun ompelukone käyttää noita muovisia puolia; oman perintökoneeni juuri huollatin/korjautin ja jo vain ompeli sutjakasti parit tyynyt ja vetoketjut (niin sutjakasti kuin rähmäkäpälältä onnistuu...)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :-)
    Kävin tänään ostamassa uusia puolia ja ompelukonekaupassa oltiin samaa mieltä kuin Sinä , että muoviset on yhtä hyviä kuin metalliset ja vika on luultavammin itse koneessa. No sitä ei ole huollettu milloinkaan (?) joten taitaa olla aika kiikuttaa se huoltoon. Sen kerran kun ompelee olisi kiva, että kone toimii ensi yrittämällä muuten into sammuu ennekuin edes alkaa.Muutenkin kun harvoin mitään tulee ommeltua ei osaa eikä muista käyttää kaikkia hienouksia mitä koneessa olisi.

    VastaaPoista