lauantai 30. syyskuuta 2023

 01.10.2023

 

Löysivätpähän ne meillekin. Banaanikärpäset nimittäin. Muutamasta en ensin piitannut, mutta kun  niitä alkoi lehahdella parvina tiesin, että jotain muutakin pitäisi tehdä kuin odottaa , että talvi vie ne mennessään. Ja tietysti ihan oma vika sillä tykkään säilyttää omenoita, banaaneja ja tomaatteja huoneenlämmössä ja vieläpä pöydällä. 

Tuollainen syötti oli ihan pätevä eli purkkiin vain valkoviinietikkaa, hunajaa ja astianpesuainetta.Yhden yön aikana siihen hukkui jo suurin osa.

En mielelläni tapa kärpästäkään, mutta tässä kulki raja.Onneksi ovat niin,  niin pieniä, ettei oikein osaa eläimiksi edes  mieltää. Ja kun lisääntyvätkin pahukset hullun lailla 😊.

2 kommenttia:

  1. Minä en ole vielä sen suurempaan jahtiin niiden osalta ruvennut, pöydällä majailee vain tomaatteja ja itse asiassa nytkin ajattelin jättää ne pussiin - meillä kun on käytössä kestopussit hedelmille yms. ei-multaisille hevi-tuotteille.
    Mutta tässä tietokoneen ympärillä ne pyörii iltaisin, ja käsityövalon, muuten kun on aika hämärää. Ilkeyttäni näytölle niitä liiskaan :( Vaan arvaatko mikä niissä vähäisissä meillä pyörivissä ötököissä on inhottavaa? Niistä ainakin yksi joka ilta yrittää tunkea nenään! Ja aina juuri silloin on tuossa nenän alla kun vedän henkeä sisään - ai että inhottaa ja suututtaa.

    VastaaPoista
  2. Ohoh. En ole huomannut tuollaista ilmiötä tosin meillä nuo pikku paholaiset ovat rajautuneet vielä ainakin vain keittiöön. Ja nyt ovat onneksi jo hävinneet sieltäkin. Virittele ansa; toimii.

    VastaaPoista