torstai 27. heinäkuuta 2023

 27.07.2023

 

Loppukeväästä, alkukesästä puikot tippui käsistä kertakaikkiaan. Viimeiset miesten villasukat valmistuivat hitaasti ja varmasti ja ne kun sain tehtyä ei tehnyt yhtään mieli tarttua uuteen työhön. 

Mutta kotona huomasin yhtenä päivänä että kappas meiltähän puuttuu kokonaan sipulipussi 😲 ja sipulit pyöri jääkaapin vihanneslokerossa jossa niiden paikka ei totisesti kuuluisi olla. No äkkiäkös sellaisen virkkaa....

 


 

Ja tuskin sain sen valmiiksi kun jo aloin pöyhiä lankavarastoja. Sieltä löytyi farkun sinistä lankaa jonka ostin aikoinaan  Strömsö-neuletta varten. Sitä oli jäänyt monta kerää yli kun olin kaiketi laskenut kaupassa kulutuksen vähän yläkanttiin. Nyt siis se lanka  puikoille kun kerran on meneillään muutenkin tämä farkku-teema 😉.

 

 

Oikein ihmettelin, että miksi puikot on olleet pannassa melkein koko kesän; niin mukavalta kutominen taas tuntui.Tauko teki hyvää.

En vielä tiedä mihin tämä työ johtaa, mutta olin vähän hämmästynyt miten erilaiselta neulos näyttää kun valitsin nyt pyöröpuikoiksi nro 6 kun villapaita neulottiin 3.5 puikoilla.

Tärkeintä on, että kutomisen ilo taas löytyi .

4 kommenttia:

  1. Mullakin on puikot kesälomalla - on ollut jo vuosia tapana jättää puikot kesäksi pitämään lomaa. Jotenkin tuntuu, ettei lanka juokse kesähelteillä. Joskus virkkaan jotain pöytäliinaa tms., siis ohuesta puuvillalangasta. Tänä kesänä olen tehnyt ristipistotöitä, koettanut saada valmiiksi keskeneräisiä. Aloitin pienistä ja nyt onkin sitten mennyt kohta kolme viikkoa yhden isomman työn kanssa ja puolet siitä on vielä jäljellä. Onneksi kesääkin on vielä jäljellä...

    VastaaPoista
  2. Noin justiinsa minustakin tuntuu ettei villalanka oikein kuulu kesään vaikka eihän se aurinko edes aina paista eikä kuumuus haittaa. Joskus aikoinaan harrastin kesällä puuvillaneuleiden kutomista/virkkaamista mutta ristipistotöitä ei ole tullut koskaan aloitettua. Vielä ehtii :-)

    VastaaPoista
  3. Hyvin ehtii vielä :)
    Tänä kesänä kokeilin makrameeta, oli ihan valmispakettikin siihen, mutta ei siitä mitään valmista tullut. En vain älynnyt 🤭 Mutta naru otettiin talteen, hyvää narua ja koskaan ei tiedä mitä keksitään 😉

    VastaaPoista