torstai 20. heinäkuuta 2023

 20.07.2023

 

Liiteristä tuli vastaan kauan aikaa säilytetty  vanha farkkukokoelma. Sieltä muuten pelastin yhden vanhan farkkutakkinikin; ai tämähän onkin kiva 😂.

 


 

Tein osasta aikoinaan lepotuolien päälliset ja siihen hommaan valinta oli oikea. Hyvin ovat kestäneet kulutusta. Siispä ompelukone esiin ja ulos.....




En ole pitkään aikaan mitään ommellut ja piti taas ihan tutustua uudelleen Touhulan koneeseen.Hyvin onneksi toimi.

Ensin kokeilin käyttää jo palasteltuja taskuja tuollaiseen seinävaatteeseen.



Ja kun ompelin siihen taustakankaan päätinkin jättää sen auki eli siinä on nyt sitten tilaa mille tavaralle tahansa. En tiedä jääkö se edes työkalukäyttöön, mutta aika sen näyttää.

Ja kun vauhtiin pääsin niin yllytin itseni olkalaukun tekoon vaikka tiesin, että se kyllä ylittää ompelutaitoni moninkertaisesti. Materiaaliksi valitsin joustokankaan jossa oli kuminauhavyötärö. Mistä lie  sellaiset housut meille tullut ?



Koko valikoitui sellaiseksi, että siihen mahtuu soittotunnille huilu ja nuotit ja vaikkapa nuottitelinekin jos tarvis vaatii.

Vuoriksi vanha pöytäliina.



 

Touhulan rullalankavalikoima oli vähänlainen ja monia eri värejä piti käyttää, mutta ei sen nuukaa kun itselle tulee ja tunnistaa ainakin omakseen 😉.

Sade ymmärsi pysyä pois juuri sen hetken, että sain homman valmiiksi ja palautettua ompelukoneen taas sisälle. Oli oikeastaan ihan kiva kokeilla ompeluhommia pitkästä aikaa.



2 kommenttia:

  1. Farkkutuunailut on kiinnostava juttu. Ompelu ulkona varmasti suoranainen elämys! Sait kivan soittokassin aikaiseksi 😍
    Hunajamarjat on minulle vieraita.
    T. Sartsa

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustuksesta :-).
    Ulkona on sikäli kiva ommella, että voi pölytellä ihan vapaasti ja tuolallaisten vanhojan liiterissä olleiden kankaiden pölymäärä onkin ihan omaa luokkaansa.Tykkään muutenkin, että kesällä on kiva puuhata kaikki mahdollinen ulkona; talvella saa sisällä nököttää ihan tarpeeksi.

    VastaaPoista