08.04.2023
Vaikka välillä toki tykkään kokeilla erilaisia ruoka-aineita ja reseptejä niin juhlapyhinä meillä mennään ihan perinteisesti. Jouluna jouluruoat, vappuna nakit ja perunasalaatti ja sitä rataa......ja Pääsiäisen ateria koostuu lampaasta minttuhyytelön kera, valkosipuliperunoista ja rakuunaporkkanoista.Tänä vuonna kaupasta lähti mukaan yrttimaustettu karitsa.Jälkiruokana taasen mämmiä vaniljakastikkeen kanssa.
Ja tapoihimme kuuluu aloittaa herkuttelu jo pitkäperjantaina vaikkei se asia taida ihan oikeaoppisesti mennäkään.Ja kun eilen syötiin jo oikea juhla-ateria ja tuntui muutenkin ihan sunnuntailta ei mitenkään osaa oivaltaa, että tänään on lauantai 😊. Lankalauantai.
Lankalauantai – lauantaina värjättiin lankoja ja poltettin kokkoja. Pääsiäislauantaina oli tapana keittää ja värjätä talvella kehrätyt langat.
Tuota en tiennyt, mutta Wikipedia sen kertoi. Ja eikös ne pääsiäisnoidatkin tuleva yönä liitele taivaalla.
Pitää Arttua varottaa ettei noita vie mennessään 🙀.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti