keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

 20.04.2023

 

Jotkut Äidin kodin tyhjennetyistä tavaroista  ovat vielä hakeneet paikkaa meidän kodissa. Muutama vanha huonekalu piti "pelastaa" ja niihin kuuluu ilman muuta Isänisän eli pappan nikkaroimat esineet.Tuollainen palli/rahi.


 

Ja "samaa sarjaa" oleva  kukkapylväs


Mutta minulle varsinaisia aarteita ovat Pappan ilmeisesti sodassa tekemät käyttöesineet eli ompelurasia jossa on Mamman nimi ja taskukelloteline jossa on kannessa sattumoisin minun nimikirjaimet sillä Pappa oli Toivo nimeltään.Kello muuten käy edelleen !





Ompelurasia on tosi taitavasti tehty



Ja kummatkin esineet löysivät nyt tiensä ompelupöydän (?) päälle joka sekin on Pappan käsistä lähtöisin.



 

Hyvin säilyneitä upeita puukäsitöitä joista tulee pelkästään hyviä muistoja 💖. Tuollaiset esineet olisivat ihan Touhula-tavaraa mutten jotenkin raaski viedä niitä sinne 😊.





2 kommenttia:

  1. Ihania esineitä ja puukäsitöitä, näytin ne Mursullekin - hän ihaili niitä myös. Kaikki saivat varauksettoman ihailun, mutta kukkapylväs aiheutti yht'aikaisen syvän huokauksen.
    Tuollainen ompelurasia: minulla on sellainen isompi, lattialla jaloilla seisova. "Sain" sen edesmenneeltä A-nopiltani ja Mursulta joululahjaksi vuosia sitten: A-noppi antoi rahaa jolla sen ostin vanhan tavaran kaupasta, Mursu vähän laittoi lisää 🥰
    Nyt on lähikeskustan kierrätyskeskuksessa tuollanen pienempi ja sitä olen siellä käynyt pariin kertaan hiplaamassa. Ehkäpä...

    VastaaPoista
  2. Kovin suosittuja ei tuonkaltaiset taidonnäytteet taida nykyään olla ? Onneksi on meitä harvoja ja valittuja jotka osaa vielä arvostaa tuollaistakin käsityötä :-). Minulle tulee noista tavaroista hyvin vahvasti lapsuus ja Mamman ja Pappan koti mieleen. Siksikin ovat niin rakkaita.Onneksi ovat säilyneet monissa muutoissa !

    VastaaPoista