07.04.2023
Jippii. Pääsiäinen ! Taas on aika laittaa hyvää ruokaa ja koristella kotia.Kuten aiemminkin olen hehkuttanut niin pidän tästä kevään juhlasta tosi paljon.Väriä ja iloa talven jälkeen.
Ja jos joku on ihan välttämätön niin ilman muuta jokin rahkaleivonnainen. Löysin tällä kertaa yhdestä blogista tuollaisen tosi kivan ohjeen ja laitan sen myös tähän itselle talteen tuleviksi vuosiksi.
RAHKAPIIRAKKA (L)
Makea pakastepiirakkapohja (esim Myllyn Paras)
3 kananmunaa
2 dl laktoositonta kermaa
2 tölkkiä laktoositonta rahkaa, yht 500 g (rasvaton käy)
1/2 dl sokeria (tarkista lopuksi maku, että on sopivasti makeutta)
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori
1/2 dl sitruunamehua
(rusinoita)
Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Taputtele sulanut taikina vuoan pohjalle ja korkeasti reunoille.
2. Sekoita täytteen aineet keskenään, aloita kananmunien sekoittamisesta ja muut aineet tässä järjestyksessä.
3.
Paista noin 50 minuutti. Kokeile tikulla kypsyyttä, siihen saa jäädä
vähän kosteaa täytettä sillä se tekeytyy vielä. Jos paistat liikaa,
taikina kovettuu herkästi liikaa.
Minun versiosta tuli tämän näköinen
Ja kun sitä jo eilen illalla pienesti maistettiinkin niin oikein mehevän kostea eikä turhan makea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti