sunnuntai 5. helmikuuta 2023

 06.02.2023


Tänään on Terhin nimipäivä; siis onnea minä 😊. Olen aina pitänyt omasta nimestäni eikä meitä samannimisiä ole liikaa. Harvoin törmään kaimaani ja  jos niin silloin olemme yleensä samaa ikäluokkaa. Eikä nimi ole tullut vielä "uudelle kierrokselle". 


Nimen taustalla on Kalevalassa mainittu utua seulova Terhenetär eli Terhenneiti. Sanana terhen tarkoittaa utua tai auertaTerhi on myös lemmikkikasveihin kuuluva kasvilaji. Lounaismurteissa terhi voi tarkoittaa yleisemminkin karkealehtisiin kuuluvia kasveja.

Vuoden 2019 loppuun mennessä nimi Terhi on annettu noin 8 280 naiselle ja muutamalle miehelle. Heistä yli puolet on 1960- ja 1970-luvuilla syntyneitä. Nimi Terhikki on annettu 1 562 naiselle ja ainakin seitsemälle miehelle. Sukunimenä Terhi on kuudella henkilöllä.

Tuollainen tietopaketti löytyi Wikipediasta ja yllätyksenä että mieskin voi olla nimeltään Terhi 😏. Nykyään tosin nimiä on niin laidasta laitaan ja tosi kummallisiakin ettei nimi paljasta sukupuolta. Mutta ei nimi miestä pahenna....vai miten se vanha sananlasku menikään.
Ei kommentteja: