05.02.2023
Kuten aiemminkin olen todennut tapaan hyödyntää aina kaikki kotiin kannetut ruoka-aineet. Eli pataan lisätään sitä ja tätä ja vielä tuotakin ; mitä nyt kaapista löytyy. Samalla saadaan vähän erilaisia makuelämyksiä aikaan eikä tule hävikkiä. Siis hyvä minä 😊.
Siksipä järkyttää lukemani tieto että esimerkiksi päiväkodista heitetään hukkaan VALTAVA määrä ruokaa siksi että vanhemmat eivät ole ilmoittaneet lasten poissaoloja ja vaikkapa joulun aikaan hävikkiä on ihan älyttömästi.
Minua ärsyttää lähinnä se, ettei ole kehitetty sellaista systeemiä että eri laitosten jäännösruoka jaettaisiin tarvitseville. Isoista valmistusmääräistä jää aina taatusti yli joten miten paljon menetetään valmista ruokaa turhaan jätteisiin ? Päiväkodit, koulut, sairaalat, armeija......paljon tehdään ruokaa ja harvemmin kai se loppuu kesken eli pelivaraa on oltava.
Kuka osaisi järjestää jatkojalostuksen ?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti