perjantai 17. helmikuuta 2023

 18.02.2023


Olen anellut kahdesti lääkäriltä lähetettä luuntiheysmittaukseen. Lääkärin mukaan en kuulu riskiryhmään kun ei ole ollut murtumia, en tupakoi, en ole syönyt kortisonia ja ties mitä selityksiä nyt olikaan. Olen yrittänyt vedota myös  Äidin osteoporoosiin.  Kolmannella  kerralla  kuitenkin tärppäsi ....lääkäri kyllästyi tai oli muuten hövelillä tuulella ?😉.

Kuvaus kävi nopeasti ja  kivuttomasti ja lopputuloksena osteopenia eli alkava osteoporoosi. D-vitamiini ja kalkkitabletti hoidoksi. Mitäs minä sanoin !

Ja tästä sitten lähti ajatuksen poikanen, että eikö tuollainen nopea kuvaustutkimus  olisi tärkeää tehdä joukkoseulontana vaikkapa kaikille 55-vuotiaille naisille ? Luulisi olevan paljon paljon halvempaa kuin lonkkamurtumien yms. pitkäaikainen hoito; inhimillisyydestä puhumattakaan.




Pidetään siis huolta luistamme !


2 kommenttia:

  1. Hienoa, että lääkäri lopulta antoi lähetteen kuvaukseen - kun kustannukset ei ole hänen pussistaan pois ja on mahdollisuus sulkea tulevat ongelmat pois.
    Tuosta tuli mieleen muutaman vuoden takainen kiukku pojan puolesta; oli kolmatta kertaa menossa lääkäriin, kun nivuset oli olleet pitkään kipeät. Sanoin, että pyydäpä samalla ottamaan psa-testi, suvussa kun on syöpää vaikka muille jakaa: isällään virtsarakon syöpä, ukilla eturauhassyöpä, nyt jo edesmenneillä papalla paksusuolen syöpä ja mummilla keuhkosyöpä.. Eivät ottaneet "Sä olet niin nuori vielä!" No, vasta niukin naukin yli kolmenkymmenen, mutta olisi sen minusta voinut ottaa, varsinkin kun aiheesta juuri siihen aikaan kampanjoitiin kovasti.

    Onnekseni kohdalleni on osunut lääkäreitä, jotka ovat kuunnelleet ja ottaneet todesta minun tuntemukseni - silmälääkärille en saanut nyt lähetettä, kun lääkäri epäilee syyn olevan lääkkeissä eikä silmissä 🤔

    VastaaPoista
  2. Se on vähän sellaista arpapeliä miten asiat etenee ja aika pienestä kiinni .Ja harvapa meistä viitsii turhan takia lääkärissä käydä.Hyvä että olet saanut mielestäsi asiallista ja hyvää palvelua ja hoitoa.Samoin minä ;poikkeuksia lukuunottamatta.

    VastaaPoista