perjantai 24. helmikuuta 2023

 25.02.2023


Nyt eletään blini-aikaa ja monena vuonna olleen niitä paistettukin. Nyt kuitenkin päätin mennä helpoimman kautta ja korvasin blinit vohveleilla. Ja nekin oikaisin käyttämällä valmista vohvelijauhetta.


Vohveliraudan olen saanut joskus olisiko keittiö ja keittiö- lehden tilaajalahjana 😏. Aika harvoin sitä tulee käytettyä vaikka näppärä laite onkin.Blineihin viittaus tulee siis täytteistä eli mätiä, sipulia, katkarapusörsseliä......Erityismaininta sitruunatilli creme fraichesta ; se sopii tosi hyvin joukkoon mukaan
Ja kun vohveleita kerran paistaa niin pitää tietysti lopuksi syödä yhdet versiot hillolla ja kermavaahdolla 😋. Ja kun hilloa ei kaapissa ollut niin pakasteessa olleesta marjasekoituksesta keitin "pikahillon". Taisi olla Touhulan syksyn viimeisiä marjoja sillä sekoituksessa oli viinimarjoja ja vadelmia. Tuli sopivan kirpeän makeaa.

Kannatti kaivaa vohvelirauta esiin . Saatiin kiva perjantai-illan ruoka.


4 kommenttia:

 1. Näyttääpä herkulliselta. Ja arvaas vain, rupesiko tekemään mieli ihan itse paistettuja lettuja - ei kaupan valmislettuja, joita tulee joskus pahimpaan lettunälkään ostettua.
  Täytyykin muistaa kesällä puhdistaa ja rasvata muurinpohjapannu lettuja varten.

  VastaaPoista
 2. Äitini paistoi aikoinaan mökillä usein muurinpohjalettuja. Oli siinä oikein taitava.
  Minä osaan kyllä kokkailla monenlaisia juttuja mutta meillä on sisäpiirin vitsinä se että lettuja en osaa Karin mielestä paistaa (siis en tee sellaisia kuin hänen Äitinsä aikoinaan :-)). Siksi valitsin nytkin tuon valmiin seoksen että voi sitä sitten syyttää mutta hyviä tuli....Karinkin mielestä !

  VastaaPoista
 3. Heti alkoi tehdä mieli vohveleita. :D

  VastaaPoista
 4. Sekä makeat että suolaiset on kyllä hyviä ja tosi helppoja tehdä ja jos ei viitsi paistaa itse niin valmiinakin niitä löytyy ....ei kun herkuttelemaan :-)

  VastaaPoista