sunnuntai 26. helmikuuta 2023

 27.02.2023


Käytiin eilen "Naivistit Iittalassa" -näyttelyssä jossa oli tällä erää myös nukkekotinäyttely. En ole koskaan ollut niin kovin  innostunut naivistisesta taiteesta , mutta kyllä aika moni teos sai hymyn huulille.

Eläimet kiehtoo aina.

Aika häkellyttäviä olivat nukketalot. Esimerkiksi yksi oli tehty vanhaan matkalaukkuun.
Toinen kynttilälyhtyynjossa jopa multasäkit oli NIIN luonnollisen  näköisetoli saunaaja autotalliaja hurjan isoja kokonaisuuksia pihoineen kaikkineen

Kuvista en saanut kovin kummoisia kun keskityin lähinnä huokailemaan ja ihastelemaan , mutta voin vain todeta, että tosi, tosi hienoja oivalluksia näyttely täynnä. Kuulin erään vierailijan kummastelevan, että miksi kukaan tällaisia tekee ja ketä varten. No se pitää jokaisen oivaltaa itse 😊.

4 kommenttia:

 1. Ihastuttavan humoristisia nuo naivistiset jutut. Minä tykkään :)
  Nukkekotijutuille voin tosiaan vain nostaa hattua ;D Jännittävää, miten monenlaisiin juttuihin voi nukkekodin kasata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen lyhtykasvihuone on kyllä hieno esimerkki siitä että miten pieneen saa tehtyä vaikka jos mitä.....

   Poista
 2. Ehkäpä tulevana kesänä pääsisin Iittalaan minäkin, olen toivonut pääseväni sinne jo pitkään.
  Nukkekodit - todellakin pitää ihan itse oivaltaa, kuka, miksi ja ketä varten niitä tekee. Ihan niin kuin mitään ylipäätäänkään; häneltä olisi voinut vaikka "tyhmänä" kysyä, miksi hän oli niitä tullut katsomaan ;)
  Meillä jokaisella on oma supervoimamme; joku käyttää sen maalaamiseen, yksi neulomiseen, kolmas ompeluun, neljäs nukkekoteihin, viides koruihin. Ja jonkun supervoima on heittäytyminen siihen mikä tulee mieleen. A-noppini oli sellainen: ping - kokeilenpa tuota, kokeilenpa tätä, mitenkähän se onnistuisi. Onnistui ne. Jäljelle jäi koruja, maalattuja ja maalaamattomia posliineja ja välineet :)

  VastaaPoista
 3. Toiset on niin paljon pitkäjänteisempiä kuin toiset ja jotkut taas heittäytyvät helposti uuden vietäväksi. Itse taidan olla jostain siitä väliltä ? Nyt kun työ ei enää haittaa niin paljon harrastuksia on helpompi sukeltaa uusiin juttuihin. Kokeilla mikä toimii itselle. Toisten tekemistä jutuista saa kuitenkin aina paljon inspiraatiota kaikenlaiseen tekemiseen.

  VastaaPoista