perjantai 17. marraskuuta 2023

 18.11.2023

 

Jos vaikka television katselu passivoi niin kyllä se saa myös ideoita aikaan. Olen katsonut nyt "suuri ompelukisa" jaksoja lähes parin kauden verran pötköön ja miten ompelukoneen surina saakin aikaan tarpeen ottaa ompelukone esille ja "taikoa" jotain  kivaa. Jo pelkästään se miten vanhoista vaatteista kierrätetään täysin uutta lämmittää mieltä. 

Joissain ohjelman jaksoissa tehdään jopa korsetteja ja uimapukuja. Mitään sellaista en sentään haikaile tekeväni, mutta jotain muuta helppoa. Ja totuushan on, että vaatekaapeissa olisi kyllä materiaalia 😁.


Ihailen kovasti muutenkin kaikkia sellaisia osaajia jotka pystyvät menemään taitoja vaativiin telkkaohjelmiin. Oli kyse sitten leipomisesta, kokkailusta, legoista...  tai mistä tahansa taidosta. Luulisi, että ainakin sellainen luovuus-olotila katoaisi saman tien kun joutuu kameroiden eteeen. Hienosti pärjäävät !

2 kommenttia:

  1. On kyllä niin kiva ohjelma! Erityisesti tykkään just noista kierrätystöistä. Vielä en ole omaa konetta käpläillyt, mutta mielessä on ollut.
    Mietin, että kuinka paljon kilpailijat ovat tienneet aiheista etukäteen, kun heillä on usein jo valmiit suunnitelmat ja kuvia ja tuleviin ompeluksiin liittyviä muistoja tms. Monesti ovat sanoneet harjoitelleensa kotona. Samoin on tuossa keramiikkakisassa. Välillä vaikuttaa ihan kummalliselta, että joku nk. tavallinen ompeluun liittyvä juttu on sitten jollekulle ihan uutta.
    Minulle kävisi kyllä sama ompelukauhu, kuin sinullekin, jos minut laitettaisiin tuollaiseen kisaan ;D

    VastaaPoista
  2. Samaa hämmästelin jossain kohtaa kun joku kilpailijoista sanoi ettei ole koskaan ommellut vetoketjua ??? vai oliko sitten , että juuri sen kaltaista. Aina en kaikkea ymmärrä kun olen niin vähän tehnyt mitään ompelukoneella.Termit ovat vähän vieraita.
    Ja sen minkä olen oppinut ohjelmaa katsellessa, että silitysrauta pitää olla koko ajan saatavilla.Hyvällä silityksellä pelastaa paljon :-).

    VastaaPoista