perjantai 10. marraskuuta 2023


11.11.2023


11.11-11 oli Isänäidin eli Mammani syntymäpäivä. Kellonajasta ei tietoa ; tuskin sentään klo 11:11 ja liekö lapsen syntymä silloin edes ollut mitenkään kellon tarkkaa.

Mamma oli minulle rakas koska hänen ja Pappan luon vietettiin paljon aikaa lapsena. Hassua miten lapsena ajatteli aina , että ovat vanhoja ihmisiä vaikka totuuden nimissä olivat vasta viidenkympin tuntumassa silloin kun heidän luonaan paljon aikaa vietettiin.

Pukeutuminen ja tyyli oli tietynlaista ja aikuisten vaatteet olivat kai lähinnä käytännöllisiä ja kestäviä.Juhlissa tukka vahvasti permanttikiharoilla ja crimplene-mekko 😁.

Kun katselin noita vanhoja valokuvia niin hupaisaa miten paljon löysin sukulaisten syntymäpäiväkuvia jossa  päivänsankari on istutettu kukkien keskelle; täyttipä hän sitten 50 tai 100  vuotta 😉. Juhlat olivat useimmiten tietynlaiset kahvikekkerit. Kahvia ja sen seitsemän sorttia kastettavaa.

Ja jos itse muistelen omia pyöreitä synttärijuhlia niin 40 vuotta kun täytin pidettiin isot juhlat. Peräti kahtena päivänä juhlittiin , 50 vuotta tuli täyteen lähipiirin kanssa Touhulassa kun olin sen vasta hankkinut ja 60 vuotta juhlistin matkustamalla juhlia pakoon Turkkiin. 

Niin se maailma muuttuu ja juhlimisen meininki sen myötä.

 


 

Onnea Mamma 💖.



2 kommenttia:

  1. Vanhan ikäraja nousee sitä mukaa, kun itse vanhenee :)
    Ennen tuotiin useammin kukkia? ja sitten oli kiva ottaa siitä kukkamerestä kuva? Nykyään ehkä viedään myös esim. lahjakortteja tai muuta lahjaa. Ehkä sellaisen kukkamäärän seasta oli kiva ikuistaa sankari. Noissa kuvissa näkyy vielä se totisuus, jota ennen aikaan näki valokuvissa. Hetki oli arvokas.

    VastaaPoista
  2. Valokuvaaminen ja valokuvat olivat useimmiten vain juhlahetkiä varten. Onneksi sentään mukaan mahtuu vähän arkisempiakin kuvia kuten tuo jossa isovanhemmat istuvat niin tyytyväisen näköisinä penkillä kotinsa pihamaalla.Kellä lienee ollut silloin kamera ja siinä myös filmiä ?

    VastaaPoista