keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

 08.03.2023


Muutama työntäyteinen päivä on mennyt Siskoni kanssa Äidin asuntoa tyhjentäessä. Tunteetkin on ollut pinnassa, kun vastaan tulee niin paljon muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta. 

Valokuvia on Äidillä valtaisat  määrät niin mustavalkoisia kuin värikuvia. On valokuvaamossa otettuja rippi-, ylioppilas- ja hääkuvia ja tietysti myös omalla kameralla napsittuja. Kuvaaminen oli aikoinaan niin erilaista kun filmi oli kallista ja hupaakin  (olisiko rullassa ollut 20-30 kuvaa ?) ja valokuvien kehitys tehtiin sitten valokuvaliikkeessä eikä halpaa lystiä ollut sekään. Paljon on siis aikaa , vaivaa ja rahaa käytetty valokuviin....onneksi. 
Aika hassua miten hyvin voi muistaa mustavalkoisista valokuvista vaatteiden värit ja kuosit. Ainakin omat  ja Siskoni vaatteet muistan yllättävän hyvin. Valkokuvia otettiin tietysti pääosin juhlatilanteissa ja juhlavaatteissa myös poseerattiin. 

Samalla tavalla tietyt korut toivat mieleen tietyt tilaisuudet.
Tämä sininen helminauha oli Äidilläni ainakin eräissä uudenvuoden juhlissa 60-luvun lopulla ja asuna tummansininen silkkinen pitkä iltapuku (joka oli sekin tallella vielä 😊). Ilmeisesti ihailin kovasti silloin Äidin asua kun se on niin elävästi jäänyt mieleen koruineen kaikkineen.

2 kommenttia:

  1. Äitini kummastelee, kun hänen valokuva-albumissaan on kovin paljon tyhjiä "koloja".. mihin lie kuvat kadonneet *pyörittelen nuukana silmiäni, en tiedä asiasta mitään*
    A-nopilta jäi valtavat määrät valokuvia, hänen poismenostaan tulee viikon päästä kuluneeksi neljä vuotta. Emme ole vieläkään saaneet käytyä kaikkia valokuvia läpi.

    VastaaPoista
  2. Valokuvia pitäisi ehtiä katsoa ihan rauhassa mutta kun niitä on niin paljon iskee helposti uupumus.Kaikkia ei tokikaan kuvista edes tunne.Toista se tämä digikuvaus☺️.Kuka nekin kaikki saisi järjestettyä🙃.

    VastaaPoista