tiistai 21. maaliskuuta 2023

 23.03.2023


Minkälainen ihminen luo positiivista energiaa ?

Olen käynyt nyt alkuvuodesta niskahartia-jumpparyhmässä ja kuntosaliryhmässä. Jo se ketä kulloinkin on ryhmässä mukana (meitä on ollut vain sellaiset 3-6 henkilöä / ryhmä) vaikuttaa ilmapiiriin. Jos on vähän huumoria mukana ja mielipiteitä vaihdetaan niin jumppakin on kevyempää. Jos taas ryhmä puurtaa itsekseen toisiaan vähän kyräillen niin tulee useammin katsottua kelloa, että milloinkahan tämä loppuu 😊.

Mutta jos ryhmähengellä on merkitystä niin yhtä isosti vaikuttaa myös ryhmän vetäjä. Saako hän innostumaan ja onko hän oikeasti mukana hommassa vai onko ryhmän vetäminen vain yksi osa päiväohjelmaa. Se kaikki kyllä huokuu läpi. Ja joku saattaa olla vähän liian tomera ja topakka ja sekin voi nostaa karvat pystyyn. Eli varsinainen taitolaji on ohjaaminen ja vallankin jos asiakkaina on jo pitkälti aikuisia ihmisiä niin muutosten aikaansaaminen on kiven alla.
Tällaista ryhtiä sitä ollaan nyt metsästämässä 😂2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti tuota ryhtiä kohti! Hieman takakenoon ja tikkusuoraan ;D
    en ole vuosiin ollut missään ryhmäliikunnassa. Silloin kun olin, ostin kiireesti kellon ranteeseen, että näen, paljonko on vielä kestettävä ;D

    VastaaPoista
  2. Vaikka olen joskus ihan kivassakin ryhmässä niin sinne lähteminen on aina sellaista itsensä potkimista. En oikein innostu mistään sellaisesta harrastuksesta jossa pitää olla just tiettyyn aikaan tietyssä paikassa...no huilun soittotunnit tietty ihan erikseen :-).

    VastaaPoista