torstai 16. maaliskuuta 2023

 17.03.2023


Kevätsiivous on saanut minut valtaansa ja aurinkoiset päivät suorastaan vaativat tarttumaan toimeen.

Vaatehuone on meillä sellainen paikka johon helposti "heitän" oven raosta kaikkea eli sinne kerääntyy yhtä jos toistakin ; muutakin tavaraa kuin pelkästään vaatteita. Itse asiassa vaatteista siellä on vain ulkotakkeja, kenkiä ja laukkuja  ja kaikki muu tavara onkin sitten sitä muuta. Esimerkiksi kestokasseja !Niille on ollut oma nurkkansa ja huomaamatta kasseja on kerääntynyt älytön määrä.Nyt ne on ainakin hetken kivasti elfa-laatikossa taiteltuna kunnes.......ja nyt alkaa myös kestokassien ostokielto 😉.

6 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Sait kassit näköjään siistiin järjestykseen. Pitäisi keksiä kestokasseille jotain kiinteää käyttöä, kun ovat kuitenkin niin kestäviä. Minulla on siivouskomeron pohjalla yksi kassi, johon kerätään tyhjät pullot. Kassin kanssa ne on helppo myös viedä kauppaan.

Terhi kirjoitti...

Hetkellisesti ovat siististi.Veikkaan.Mutta huonompia ja vanhempia voi hyvin käyttää kaikessa sotkuhommassa vaikka pihahommissa ja heittää sitten surutta pois . Tosiaankin kierrätykseen hyviä👍.

HPöllö kirjoitti...

Meillä huonompiin, isoihin ikean kestokasseihin haravoitiin viime vuonna pihan haravointijätteitä, joihinkin kuluneempiin kestokasseihin kerättiin "myrkkypullot" ja muita sen sellaisia asioita pakattiin eri kasseihin ja niissä vietiin niitä kaatopaikalle - ne mitkä sai viedä ilmaiseksi. Sinne sitten jätettiin myös ne tarpeettomat & huonot kassitkin; monta kärpästä yhdellä iskulla.
Autossa myös on yksi pienempi kestokassillinen nuotiopuita aina mukana: koskaan ei tiedä mihin auton nokka suuntaa ja mihin se lopulta pysähtyy ja onko sillä laavulla valmiita puita. Ja vaikka olisikin, niin käytetään omia puita ja jätetään laavulla olevat puut jalkamiehille - meidän matkassa ne kulkee vaivattomasti ja kun ovat kassissa, eivät sotke autoakaan.

Terhi kirjoitti...

Hyviä vinkkejä👍.Ihan käsittämätöntä on se että vaikka noita kasseja on kotona vino pino niin eikös vain aina joskus on jo kaupan pihassa kun huomaa että ostoskassi uupuu.Ei minulle niinkään mutta Karille näitä unohduksia sattuu paljon useimmin🙃.

HPöllö kirjoitti...

Yksi vinkki vielä tuohon "puuttuvan ostoskassin" -ongelmaan; josta meillä myös kärsitään ja sen takia on roskakaappi aika ajoin TÄYNNÄ muovikasseja. Eipä siinä mitään, roskapusseja tarvitaan aina ja joku on sanonut, että käytetyt kaupan muovikassit tulisivat edullisemmaksi kaikin puolin kuin varta vasten ostetut roskapussit - tiiä häntä 🤔🤔
Mutta meillä noita kertyneitä kestokasseja ja kangaskassejakin on jemmattu auton takakonttiin pienessä nipussa. Silloin tälläin ainakin jää se muovikassi (tai uusi kassi) ostamatta, kun muistaa, että onhan mulla kassi ja jos ei viitsikään kääntyä enää takaisin, kärrää ostokset kärryllä auton viereen ja pakkaa siinä.

Toinen tapa meillä on se, kun kassi on ohut mutta kestävä kangaskassi: työnnän sen tyhjänä joko Mursun takin hihaan tai kenkään 😂 Ei unohdu...

Terhi kirjoitti...

Pitäähän tuotakin kai kokeilla että kenkään😂.Mutta aika outoa on että vaikka kuinka monta kassia olisi auton takapenkillä tai peräkontissa niin ykskaks kaikki on jossain muualla sitten kun kun on tarvis🙃.