lauantai 2. joulukuuta 2023

 03.12.2023

 

Vaatehuoneessa pölyttyneen leipäkoneen vieressä nökötti myös haudutuspata.



Mikä sen otollisempi laite karjalanpaistin hauduttamiseen. Mainaa vallan nuo vanhat hyvät kotiruoat unohtua. Mutta mikä sopiikaan paremmin sunnuntain pakkaspäivän ateriaksi kuin pitkään muhitettu lihapottiruoka eli nyt kohta pata kuumenemaan.....

Nuo isot koneet on siitä hankalia, että niitä ei viitsi tai ainakaan minä en viitsi pitää keittiössä näkösällä kun niitä kuitenkin niin kovin harvoin käytetään eikä keittiön kaappien uumeniin niitä viitsi upottaa. Veisivät sielläkin valtavasti tilaa. Eli kun ne siirtää pois silmistä vaatehuoneeseen niin ne on pois mielestä.Pitää käydä useammin vaatehuoneessa 😁.

4 kommenttia:

  1. Meilläkin on otettu viimein ihan aktiiviseen käyttöön liki 30 vuotta vanha yleiskone. Sillä on silloin tällöin tehty isompi satsi porkkanaraastetta tai jokunen sämpylätaikina, mutta eipä juuri muuta.
    Nyt Mursu on innostunut tekemään ja me molemmat syömään kukkakaalimuru-jauheliha-juustoraaste-kananmuna -paistosta (uunipellillä) - tai miten nyt milloinkin sitä varioidaan.
    Pakastekukkakaali muruiksi yleiskoneella, käy nopeasti ja osien huuhtelu on helppoa ja nopeaa - ja ruuan valmistus nopeaa muutenkin.
    Tuossa se kone nyt apupöydän nurkalla kököttää ja odottaa vuoroaan ruuanlaitossa 😉

    VastaaPoista
  2. Niinpä niin. Meilläkin olisi yleiskone kaapin uumenissa mutta sitä tulee käytettyä turhan harvoin.Tosin meillä asuu hyvin toimiva Kari-niminen raastin :-). Teemme välillä "saavillisen" porkkanakaaliraastetta johon sitten lisään mitä milloinkin kostukkeeksi.Aina se tulee syödyksi kun on valmiiksi tehtynä jääkaapissa ja paranee vain ajan kanssa.Tuo paistos kuulosti justiinsa sellaiselta jota voisi kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Tässä sulle ohje jonka mukaan me ruvettiin sitä tekemään - vähän kannattaa "puristaa ylimääräistä nestettä" kukkakaalista pois. Laitoin tämän viestinä tädilleni ja sain vastauksen:
    "Jotain vikaa tässä kyllä on, en pysty lopettamaan tämän syömistä 😂"
    2 pss Pirkka -pakastekukkakaalia, 400 g jauhelihaa, 2-3 kananmunaa, K-menu Emmental juustoraaste 250 g, (vähempi riittää jos laitat homejuustoa myös - maun mukaan), mausteita (esim. grillausmauste, paprika yms)
    Uunipellille levyksi ja 200-225 astetta n. 25-30 min, sen verran, että ruskistuu pinnalta.

    Hienonna kukkakaali tehosekoittimella hienoksi muruksi ja sekoita aineet keskenään - ei muuta 😊

    Ja tätä voi varioida oman maun mukaan loputtomiin 👍

    Me ollaan laitettu kanasuikaleita (käytetty pannulla), kinkkusuikaleita...
    Suosittelen!

    VastaaPoista
  4. No tätä ohjetta pitää kyllä ihan ehdottomasti kokeilla. En ole koskaan ostanut pakastettua kukkakaalia, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Uudet hyväksi koetetut ruokavinkit ovat aina tervetulleita :-).Kiitos.

    VastaaPoista