perjantai 29. joulukuuta 2023

 

 30.12.2023

 

Tämä vuosi alkaa olla lopuillaan ja on varsinaisen vuosikatsauksen aika. 

Tärkein tapahtuma taitaa olla tämän vuoden alussa eläkkeelle jättäytyminen.Lopetin keikkailun kokonaan ja pyysin että numeroni poistetaan lopullisesti varahenkilöiden listasta etten sitten jonain heikkona hetkenä kuitenkin lupautuisi . Ja jos tekee yhden vuoron tekee helposti toisenkin. Ja kaikkien salasanojen ja koodien ylläpitäminen ja jatkuva muutos toimintatavoissa oli jo turhan stressaavaa vaikka muuten olisi ollut joskus töissä pyörähtääkin. Aika kuluu kyllä erittäin hyvin kotonakin 😉.

 


 

 Muistisairaan Äidin saaminen hoitokodin turvaan oli yksi iso helpottava asia. Toki ennen sitä ja sen jälkeenkin oli monenlaista hoidettavaa asiaa eikä vähäisempänä Äidin asunnon tyhjennys ja myynti.Mutta Äiti on sopeutunut hyvin ja se on pääasia.

 



Huilun soitonopettaja vaihtui syksyllä ja uusi opettaja on vanhempi ja vaativampi. Hyvä niin. Ei passaa lipsuilla soittoläksyistä.

 


 

Sienivuosi oli vertaansa vailla. En muista koskaan aiemmin löytäneeni yhtä paljon sieniä.

 


 


Arttu täytti 17 vuotta ja kävi kesällä lääkärissä takajalkavamman vuoksi. Aloitettiin nivelpistokset ja kotiin rakenneltiin jakkaroita kiipeämisen tueksi. Hyvin vielä pärjää vaikka vanhus jo onkin.

 



 

Touhulassa kesä meni niin mukavasti puuhasi sitten enempi tai vähempi. Kesä = Touhula+Koskelo

 


 

  Ja ollaan sitten missä tahansa niin aina on syytä pieneen juhlaan ja herkutteluun 😋



 

 





 

 

Niin ja toki käsitöitäkin on tullut tehtyä. Pääosin sukkia , mutta myös pari villapaitaa.





No laiska töitään luettelee 😉. Mutta olkoon todistusaineistona siihen, että kyllä se aika mukavasti kuluu kotonakin. 

Reissaaminen mentiin Artun ehdoilla eli hotelliyö siellä täällä riittävän lyhyen ajomatkan päässä.Kohteissa tapana vierailla jossain museossa tai näyttelyssä.






Summa summarum. Vuosi oli hyvä ja jälkeenpäin ajatellen piti sisällään paljon tapahtumia. Mitäpä sitä muuta osaisi toivoa ensi vuodelta kuin samankaltaista jatkoa ja ennen kaikkea terveyttä meille kaikille.





3 kommenttia:

  1. Olet osannut käyttää eläkeaikasi kivasti, kun teette silloin tällöin pieniä retkiä arjen piristeeksi. Työssäoloaikana retkeily on huomattavasti hankalampaa, kun pitää yhteensovittaa monia asioita.
    Tuohon lumivuorijuustokakkuun silmä ja suu halajaa... ;D
    Artulle mahdollisimman terveitä vuosia toivottelen! Ja tietysti teille muillekin :)

    VastaaPoista
  2. Vanhempi ja vaativampi soitonope :) Eri opettajilla on varmaan omat metodinsa. Muistan yhdellä soittoleirillä, kun yksi minun mielestä ankara ope tuli aina yllättäin kesken soiton ja painoi nyrkillä palleaani. Aika ikävältä tuntui, jos ei ollut palleatuki käytössä.
    Eilen töissä yksi uusi asiakas sanoi, että vaikutan kokeneelta sairaanhoitajalta. Sanoin, että en ole edes sairaanhoitaja. Hän sanoi, että kokeneisuus kuitenkin näkyy ;D Vein ainoastaan lääkepaketin hänelle oven välistä ;D

    VastaaPoista
  3. Kokemus työelämässä on tosi arvokas asia ja kun kerroit esim. sitä avannejutusta ajattelin miten paljon joudutkaan tekemään ja näkemään asioita joihin ei ole välttämättä mitään valmiuksia. Pitää vain tehdä ja osata ja oivaltaa. Vaatii rohkeutta. Hyvä Sinä :-).

    Juustokakku meni parempiin suihin eli mausta ei tietoa. Moni kakku päältä kaunis :-).

    Huomaan tuossa huilun opetuksessa olevani jotenkin yllättävän herkkänahkainen tai ainakin että opettajan sanat jää kyllä kaivelemaan mieltä pidemmäksi aikaa. Siinä jos missä positiivinen kannustus on minulle paras tapa oppia.Openi on ehkä opettanut enemmän lapsia kuin aikuisia ?

    VastaaPoista