lauantai 30. joulukuuta 2023

 31.12.2023

 

Jäi elilisestä vuosikatsauksesta kokonaan liikunta ja terveys/sairaus pois. En tokikaan niitä pidä mitenkään vähempiarvoisempina asioina. Ei vain pulpahtanut mieleen.

Tasan vuosi sitten uudenvuoden aattona minut kuskattiin ambulanssilla sairaalaan ja viikon päästä uudelleen.Tutkimusten jälkeen diagnoosiksi varmistui tasapainoelimen tulehdus. Paraneminen kesti lähes puoli vuotta. Ja siihen liittyi monenlaisia jumppajuttuja. Kävin 2x10 kertaa ohjatusti kuntosalilla muttei siitä tullut minulle lempilajia ja niskahartiaseudun jumpparyhmässä vinkkejä ja ohjeita ja sain myös nipullisen monisteita kotiin 😉. Hyvää yrittivät kaikki ohjaajat ja varmasti osa tehdyistä jutuista auttoivat paranemisessa. Luulenpa kuitenkin, että kun Touhula  avautui taas keväällä ja siellä kaikki päivittäinen tekeminen on sellaista luonnollista jumppaa pääosin ulkona niin se oli parasta lääkettä.

Eli minusta ei tullut kuntosali - eikä jumpparyhmäkävijää. Mutta kävely on minulle  "pakollinen" liikuntamuoto ja pyrin pysymään sellaisessa vähintään  75 000 askelta/viikko tahdissa. Ja uinnista on tullut varsinainen suosikkilaji nyt kun uimahallissa voi käydä silloin kun siellä on vähemmän väkeä. Eli ei tässä ihan vielä ole sohvaperunaksi muututtu vaikka sohvalla niin kivaa onkin 😂.


Kaikille hyvää alkavaa vuotta 💖.



2 kommenttia:

  1. Tasapaino-ongelmia sinullakin 😢 Tämä kulunut vuosi on ollut enemmän tai vähemmän sellainen sairastelun tai onnettomuuksien tms. vuosi - vai tuntuuko se vain siltä, kun läheiset ja ystävät, uudet ja "vanhat", ovat sairastelleet tai joutuneet pienempiin ja isompiin onnettomuuksiin.
    Kun joku selättää yhden harmin niin toinen on jo oven takana tai peräti kynnyksellä, siltä tämä vuosi on tuntunut.
    Onneksi olet sinäkin toipunut ja saanut tasapainon takaisin - kyllä tämä "tasaisella maalla" kulkeminen on paljon mukavampaa kuin aina jostain kiinni pitäminen tai jonkun käsikynkässä.
    (Nyt on tuon korvatulehduksen tuoma karuselli mullakin pysähtynyt 😂)

    VastaaPoista
  2. Lähes puoli vuotta meni niinkuin olisi vaarin vanhat silmälasit päässä :-). Onneksi syy selvisi tai ainakin oletettu syy; eihän sitä kukaan loppujen lopuksi varmaksi osannut sanoa.
    Vahingot ja sairaudet ei tule kello kaulassa. Onneksi.Muuten kilinää kuuluisi koko ajan jossain :-).

    VastaaPoista