sunnuntai 10. joulukuuta 2023

 11.12.2023

 

Kun kirjoja haalii niin niille pitäisi löytää myös oma paikkansa. Keittokirjakaappi (ja onhan siellä vähän muutakin mukavaa :-)) keittiössä alkaa uhkaavasti täyttyä. Olen jo muutaman kerran todennut ettei sinne enää mahdu yhtään kirjaa, mutta kas vain sain kuin sainkin vielä nuo kirjaston poistokirjat mahdutettua kaappiin.



Kyseinen nojatuolinurkka on minulle mieleen. Siinä on hyvä istua ja varsinkin silloin kun Kari kokkailee niin on kiva istua ja seurata mitä toinen puuhailee :-). Nojatuoli pitäisi päällystää uudelleen, mutta en ole uskaltanut lähteä itse niin isoon hommaan. Siksi siinä on aina päällä jokin "loippa" . Nyt se on jo joulun punainen.

2 kommenttia:

  1. Voi miten minua nauratti kun luin tätä päivitystä. Aina silloin tällöin luen seuraamistani blogeista jonkin päivityksen tai pätkän Mursulle ja tällä kertaa tästä luin hänelle pätkän 😊
    Syyn nauruun toi tuo sana "loippa". Kyllä, yksi sana voi saada hymyn huulille tai hyvän mielen naurun.
    Meillä tuo sana on muodossa "loippo" ja se yleensä kuvaa jonkun päällä olevaa pitkää, vähän ehkä jopa muodotonta takkia tai muuta vaatekappaletta.
    Muistan - ja näen jopa mielessänikin - paikan ja hetken, jolloin käytin sanaa ensimmäisen kerran Mursun kuullen ja hän oli ihan ihmeissään "Mikä? Mikä se oli? Millainen, mitä tarkoitit?" Kyseessä oli nuorehko mies, musta pitkä tukka, päällään musta pitkä, nilkkoihin asti ulottuva nahkatakki ja kysyin Mursulta "Näitkö sen kaverin äsken, sillä oli päällään sellainen musta loippo?"
    Yritin hänelle selittää mikä on loippo, mutta kun ei sille oikein ole sellaista yksinkertaista selitystä; loippo kun voi olla vähän millainen vain - minun mielestäni - vähän sellainen "ei-minkään-muotoinen", mutta sitä voi käyttää mihin vain.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun sain hymyn huulille :-).
    Loippo/loippa on meillä aika useinkin käytetty sana kuvaamaan jotain vähän epämääräistä. En yhtään muista mistä sana on minulle käyttöön tullut mutta oikein suuhun sopiva."Sisäpiirisanat" on muutenkin hauskoja. Tulee äkkiseltään mieleen vaikkapa "yöppi" joksi meillä yöasuja nimitellään.Yöppi päälle ja nukkumaan :-).

    VastaaPoista