perjantai 15. joulukuuta 2023

 16.1.2023

 

Eilen oli superjännittävä päivä kun käytiin eläinlääkärissä Artun kanssa. Hermoilen sitä asiaa jo heti siitä lähtien kun varaan ajan. Onneksi saimme ajan samalla päivälle niin hermoilu jäi tällä kertaa lyhyeksi. Huoli tuli siitä, että Arttu on alkanut juoda vettä. Aiemmin se ei koskaan juonut yhtään eikä koskaan vaikka esimerkiksi kesäkuumalla sitä yritti houkutella juomaan tavalla jos toisella. Nyt se latki vettä mennen tullen. Ja mitä enemmän asiaa tutkin niin sitä varmemmaksi tulin, että sille on kehittynyt diabetes. Ajatus ei jättänyt rauhaan.

Eläinlääkärissä otettiin verikoe ja siitä selvisi, ettei sokeritautia ole ja munuaisetkin kunnossa. Jippii. Syy juomiseen saattoi olla aika yksinkertainen eli Arttu on saanut tavallista enemmän rakastamaansa pateeta eikä siinä ole yhtä paljon nestettä kuin hyyteläruoassa . Se on yksi vaihtoehto. Nyt seurataan veden kulutusta ja tosiasiassa veden kulutusmäärä on tosi pieni. Sen vesikippoon menee reilu desi vettä ja kuulemma vasta puoli litraa vettä vuorokaudessa alkaa olla liikaa.

Arttu kyllä käyttäytyi lääkärissä kuin herrasmies 😻mutta kotona sitten iski pieni levottomuus ja piti hakeutua piirongin laatikkoon rauhoittumaan 💙.



Mutta illan mittaan kun päästiin taas tuttuihin rutiineihin niin kissan olotila palasi entiselleen. Ja minun myös 😁.

2 kommenttia:

  1. Hyvä tieto, että puolessa litrassa alkaa olla diabetes -vaara. Se on kyllä jo valtava määrä kissan juomisessa. Itsekään pysty tuollaista määrää juomaan päivän aikana ;D No ei vaineskaan. Mutta ihan totuessaan sanottuna, tulee juotua useina aivan liian vähän. Minulla on aina työkassissa sellainen 3 desin juomapullo ja välillä huomaan päivän päättyessä, että en ole koskenut siihen ollenkaan :(

    VastaaPoista
  2. Tuo eläinlääkärin info maksoi 403 euroa (labroineen) joten aika arvokas tieto :-).
    Mutta totta turiset siinä, että ihan liian vähän tulee itsekin juotua vaikka jostain kumman syystä luulee , että kyllähän minä.Se vain yksinkertaisesti unohtuu.

    VastaaPoista