torstai 21. joulukuuta 2023

 

 22.12.2023

 


 Joulukoristeet ovat samalla matka menneeseen. Moni tonttu tai enkeli tuo mukavia muistoja mieleen .



Tämän vanhan pukkiukon sain nuorena hammashoitajana pikkujoulujuhlassa. Se on vähän jo vanhuuttaan kärsinyt mutta pääsee kuitenkin aina kunniapaikalle tietyn joululiinan päälle.

Uudempi mieluinen koriste vie aikaan jolloin olin juuri hankkinut uuden kodin ja sinne piti sitten ostaa myös ihan uusia tuulia joulukoristeiden muodossa.



ja onhan näitä.....osa kuluneita , mutta niin ihania 💖



4 kommenttia:

  1. Me juuri Mursun kanssa eilen kauppaan ajellessamme juttelimme lapsuuden jouluista ja joulukoristeista 😊 Tässä meidän lähellämme on vanha iso talo, jota ihailemme ja siitä se sitten lähti: mietimme miten mukavaa sellaiseen taloon olisi laittaa sellaista "vanhanaikaista" joulua, himmeleineen kaikkineen. Ja sitten muistelimme millaisia koristeita meidän lapsuuden ajan joulukuusissa oli. Oli esimerkiksi kiiltokuvista tehtyjä koristeita: joulupukkeja ja enkeleitä. Kaksi samanlaista kiiltokuvaa (niidenhän täytyi muuten olla peilikuvia 🤔) ja ohuen ohut superlon niiden välissä. Kävyistä ja piippurasseista tehtyjä tonttuja - niitä teki Poikakin vielä päiväkodissa, johonkin olen ne tallettanut. Ja pienen pieniä palloja. Ihan oikeat kynttilät kuusessa, vaikka meillä oli pieni koti ja iso koira!

    VastaaPoista
  2. Hetimmiten muistin ne enkelikiiltokuvista tehdyt joulukoristeet. Meillä hameosa tehtiin kakkupaperista niin tuli pitsiä helmaan.
    Touhulaan laittelin ensimmäisenä jouluna kaikkea sellaista vanhanaikaiseen jouluun liittyvää ja olin kovin tohkeissani kun sain paistaa kinkut ja laatikot leivinuunissa ja puuhellalla porisi joulupuuro :-).Himmeliä en tosin saanut aikaiseksi.Mutta muuten tunnelma oli kyllä kohdillaan.
    Mahtoikohan ennen syttyä paljon tulipaloja joulukuusen aidoista kynttilöistä ? Ennen kun ei ihan kaikkia tapahtumia voinut lukea lehtien ja somen sivuilta :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten tunnelmalliselta kuulostaa, juuri sellaiselta kuin joulu olisi siinä ihailemassamme talossa.
      Noista tulipaloistakin puhuttiin ja oltiin sitä mieltä, että ei niitä niin kovin paljon varmaankaan sattunut; ei lapsia = itseä ainakaan ne kynttilät niin kovin kiinnostaneet ja selväksi oli tehty, että kuusen lähellä eli riehuta 🎄😊

      Poista