lauantai 24. kesäkuuta 2023

 25.06.2023

 

Talvella täällä on asustanut ilmiselvästi hiiri/hiiriperhe 😡. Vaikka Arttu oleilee täällä kesällä se ei näköjään riitä peloittamaan pois hiiriä kokonaan.

Ja ruoka on niiden tietysti kaivettava jostakin. Olen säilyttänyt kaikkea syötävää tiukasti omissa rasioissa. On muovirasiaa ja peltipurkkia. Ainut minkä olin jättänyt korkittamatta  oli purkki jossa säilytetään mausteita. Ja niinpä sieltä oli syöty paprika, kaneli, rakuuna, timjami, jauhelihamauste.Pussit tyystin tyhjiksi.Lihaliemikuutiot olivat maistuneet  ja jopa kurkun säilöntäaine.Ainoastaan pippurit olivat jääneet koskematta.

Niin ja hammastahnat. Pepsodet kelpasi muttei Sensodyne 😁. Ja saunasta palasaippua oli syöty viimeistä murua myöten. Ei ole helppoa olla hiiri talvella.





4 kommenttia:

  1. Meillä pari vuotta sitten kävi hiiri lämmittelemässä auton konepellin alla. Silloin oltiin ihan mielissämme siitä, että nykyautoissa kaikki on koteloitu, eikä niin kuin entisaikaan esissä -silloin kun "minä isin kanssa pikkutyttönä autoja korjasin".
    Ei me sitä muuten ehkä oltaisi huomattukaan, mutta kun olin ostanut uuden pastillirasian ja viskannut sen avaamattomana hansikaslokeroon. Sitten kun meinasin sieltä pastillin ottaa niin kas: rasia olikin avattu, nurkasta nakerrettu auki. Ei kyllä ollut salmiakki-tervasisut kelvanneet :) Ei kelvanneet enää meillekään... Nuhakin niillä kai oli ollut, mutta eivät oikein tienneet miten nenäliinoja käytetään, kun koko hanskalokero oli täynnä nenäliinamujua.

    Nyt meillä sitten on hanskalokerossa muovirasia, jossa säilytetään sekä nenäliinapakettia että pastillirasiaa.
    Viime talvena ei kyllä autolle enää pieniä jälkiä johtanutkaan, taitaa olla tuo pakettiauto heille(kin) vähän korkea, niin kuin on minullekin.

    Mutta se juustonaksu, jolla yritin sitä/niitä loukkuun houkutella, kun joku siitä vinkkasi, ei kyllä toiminut. Taisi nauraa vain.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin oli ollut nuhaa talvella kun talouspaperirulla oli tuhannen päreinä :-).Minulla on tosi hanakala hiirisuhde kun toisaalta eläinrakkaana ajattelen , että kaikilla luonnon otuksilla olisi lupa elää enkä pysty hiirenloukkuja virittelemään tai siis niitä kuolleita poistamaan. Mutta tosi asia on, että iso riesa hiiristä/myyristä tulee jos antaa niiden rellestää.
    Taitaa se perinteinen juustopala olla paras loukuttaja ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu - ei ole minustakaan hiiriä loukusta pois ottamaan, eikä onneksi ole tarvinutkaan. Meillä on sopimus naapurin Kapun kanssa: Kapu saa kierrellä meidän pihalla kun ei jahtaa lintuja eikä pissi nurkkiin ja pitää huolen hiirikannasta, omalla tavallaan. Jahtaamalla tai miten parhaaksi näkee.
      Kapu on oranssi vanha herra joka tietää arvonsa eikä korvaansa lotkauta kun sille sanoo "hus" 😅 (Mursu on allerginen (tai alreekinen niin kuin poika pienenä sanoi) kissoille, eikä Kapua voi päästää sisälle vaikka välillä pyrkiikin.

      Poista
  3. Meidän Arttu ei taida enää pysyä hiirten perässä; ainakaan yhtään suolimyttyä ei ole ilmaantunut rappusille.Niitä se ennen jätti "lahjuksiksi". Aikoinaan se hiiresti päivät pitkät , mutta on nyt jo eläkkeellä siitä touhusta (17vuotta sallii jo vähän rauhallisempaa oloa.)

    VastaaPoista