torstai 15. kesäkuuta 2023

 16.06.2023

 

Josku käy tuuri kun terveyskeskuksessa tapaa hyvän ja asioista kiinnostuneen lääkärin. Minun huimausta ja hömelöä oloa on tutkittu siis vuoden vaihteesta asti eli siitä kun uuden vuoden aattona ambulanssilla huristeltin päivystykseen. Olen käynyt yksityisellä neurologilla, angiografiassa ja on jumpattu ja ties mitä.

Nyt viimeksi tapaamani nuori naislääkäri tosissaan paneutui asiaan ja ilokseni totesi, että hän taitaa tietää mistä on kyse. Vau. Diagnoosi "Vestibulaarinen neurotiitti". Ai mikä 😕. Se on siis virussairaus joka vaurioittaa tasapainohermoa ja korvan kaarikäytävien aistinelintä. Pysyvä haitta, mutta sen kanssa oppii elämään ja oireet voivat vielä lieventyä ajan saatossa.Lääkettä ei ole mutta tasapainoharjoitteita olisi hyvä tehdä.

Tulin oikein tyytyväiseksi kun diagnoosi saatiin tehtyä.Rennosti siis....



Huomaa ruosteinen  "puutarhuri lomalla"-kyltti 😊.

2 kommenttia:

  1. Piti oikein käydä kuukeloimassa tuo vestibulaarinen n. Aika selviä oireita, mutta ei varmaan heti ensimmäisenä tule lääkärin mieleen. Sitten ajattelin, milloin pitäisi tajuta, että korvassa on oikeasti joku tulehdus (joo, tiedän, että on yleensä tosi kivulias). Korvakipua voi tulla siitäkin, jos niska on ihan jumissa, sellaisesta on kokemusta.
    Hyvä uutinen on tosiaan se, että nyt tiedät missä mennään ja että asian kanssa voi elää. Toivottavasti ei pahene uudelleen pitkään aikaan, mieluummin ei ollenkaan.

    Artulla on nyt hyvä apuväline ja sinulla apuvälinepalvelu :)

    VastaaPoista
  2. Eipä tosiaan korvatulehdusta osaa epäillä kun korva ei ole kipeä.Eikä korviin ole kukaan muu katsonutkaan kuin tämä diagnoosin tehnyt kääkäri.Joskus on korvasärkyä ollut ja siinä ei kyllä jää epäselväksi mikä vaivaa. Myös hampaista tai paremminkin purennasta voi tulla korvakipua niinkuin niskajumistakin.Ihminen on NIIN mutkikas :-).
    Voisi sanoa, että olo on heti parempi kun tietää mikä vaivaa ; epätietoisuus on harmillisinta.
    Artun apuvälinekeskus :-)

    VastaaPoista