perjantai 23. kesäkuuta 2023

 24.06.2023

 

Täällä Koskelossakin on ns. liinavaatekaapissa kaikenlaisia käsityöaarteita. Ei niinkään virkattuja vaan kirjailtuja.

Olen ottanut nyt tavakseni ottaa käyttöön kivoja kauniita pöytäliinoja ihan surutta. Aikoinaan niitä kaiketi käytettiin ainoastaan juhlapöydässä ja mahdollisesti sunnuntaisin kahvipöydässä kun tuli vieraita.

 


Tämäkin kaunis  liina pääsi terassin pöytää koristamaan. Tosin nyt Juhannukseksi 😉.

Ja ruokapöydästä puheenollen täällä kyllä ruoka maistuu aina erityisen hyvälle. Harva se päivä huokaillaan ; miten hyvää.... vaikkei sen kummempaa olisi tarjolla kuin uusia perunoita ja silliä tai grillattua makkaraa perunasalaatin kera.Kun ollaan pääosin ulkona ja siellä yleensä syödäänkin niin se tuo ilmeisen lisämausteen 😋.

Väsäsin juhlan kunniaksi vanhan tutun helpon juustokakun.Keksipohja. Kaapista löytyi purkki kondensoitua maitoa ja siihen lisäsin pari purkkia sitruunarahkaa ja lorottelin sekaan vähän limen mehua. Uunissa ensin 15 minuuttia ja jälkilämmöllä sai olla vajaan tunnin.Tai jotain siihen suuntaan.


 

Mansikoita päälle ja mikäs sen parempaa.

2 kommenttia:

  1. Voi miten kauniisti kirjailtu liina! Tuo kirjailu on taito joka minulta puuttuu ja sitä minä ihailen kovasti.
    Leuka pystyssä voin sanoa, että osaan tehdä ristipistoja ja osaan neuloa ja virkatakin ja tarvittaessa ohjeiden mukaan vaikka jotain ommellakin, mutta tuo kirjominen.... Se on hakusessa. Kirjoja ohjeineen on hyllyssä monen monta - ja ystävä pyysi heidän sukunsa kastemekkoon yhden nimen kirjomaan. Tein kuten pyysin. Kangas oli/on kovin ohutta ja haurasta, joten kovin monesti ei voinut purkaa. Jotain siihen sain tuherrettua, mutta kyllä vain nolottaa jälki. Eikä ole uutta pyyntöä tullut ;) vaikka lisää lapsia on tullut :D
    Mutta ehkä jonakin päivänä.....
    Siihen asti ihailen muiden kirjailuja!

    VastaaPoista
  2. Ne käsityöt mitä olen Sinulta nähnyt on olleet niin siististi ja taidokkaasti tehty, että voit olla itsestäsi tosi tosi ylpeä. Kaikkien ei tarvitse osata kaikkea vaikka se niin kivaa olisikin:-)
    Äitini osti minulle kerran kirjailtavan pellavaliinan jonka sain ajan kanssa tehtyä vaikkei se minulle ihan luontaista ollutkaan.En ole siitä koskaan oikein tykännyt eikä jälkikään ollut mitenkään maininnan arvoista.
    Tosin kiva kokeilla kaikkea :-) ja siten sitten löytää ne itselle kivoimmat tekemiset.

    VastaaPoista