sunnuntai 9. lokakuuta 2022

 10.10.2022

 

Kari on lukenut Raumalta ostamaansa laivakokkikirjaa ahkerasti ja mielenkiintoisia juttuja sieltä löytyykin.Aikoinaan laivalla syötiin kaikki ruhojen osat tavalla jos toisellakin ja juurekset oli isossa roolissa kun ei muuta tuoretta voinut olla pitkien matkojen aikana.Toisaalta juuri samoja asioita toteutetaan nyt kun ihmiset ovat oppineet säästäväisemmiksi ruoan suhteen.

Kirja resepteissä tuli vastaan maksalaatikko. Eipä ole itse tullut sitäkään tehtyä vuosikausiin.Ja joskus hyvin hyvin harvoin tulee ostettua sitä "Äitien tekemää". 

Sitä piti siis nyt kokeilla eikä sen valmistaminen ole mitenkään vaikeaa.Laivakokkikirjassa ei ole varsinaisesti mitään reseptiikkaa; ainoastaan kerrottu mistä aineista mikin ruoka valmistetaan eli vähän tuurilla mentiin ja vanhasta muistista. Riisipuuron keitto on ainut tarkkuutta vaativa osio mutta sen kun selvittää ilman että puuro tarttuu pohjaan niin loppu onkin sitten vain maustamista ja uunissa hauduttelua.

 


 

Ainakin tällä kertaa maksalaatikosta tuli tosi hyvän makuista eikä ole vaikea tehdä ja halvaksikin tulee.Valmiiksi jauhettu maksa ei paljoa maksa (olipas hauska lause 😊).Tätä kyllä kannattaa tehdä toistekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti