lauantai 15. lokakuuta 2022

 16.10.2022


Katseltiin dokumenttielokuva kissoista ja niin se vain on Arttu ihan lajinsa kaltainen kissa. Yökuhkija ja päivänukkuja päinvastoin kuin muu lauma= me. Tosin nykyään kun ikää sillä on jo kiitettävän paljon niin unta riittää kyllä hyvin sekä yöllä että päivällä.

Ja sen se oppii minkä haluaa oppia eli jos koiraa voidaan kouluttaa niin kyllä kissakin temppuja oppii mutta paljon enemmän se vaatii kärsivällisyyttä kasvattajalta. Jos nyt kissan edes tarvii mitään sen kummempia temppuja edes  oppia ? Mutta muutamia opittuja rituaaleja meiltäkin löytyy ja aina kun tulee kotiin niin Arttu kipittää vastaan tervehtimään. Sitä se on tehnyt jo pikkukissasta alkaen. Myös aamupala syödään yhdessä eli se saa aamukahvin aikaan jonkin pienen herkun (kinkkua, kalkkunaa, maksamakkaraa).Jokaiseen päivään kuuluu myös "intialainen päähieronta" joka sisältää paremminkin koko kehon rapsutukset ja hieronnat....aikaa siihen kuluu 10 minuutista tuntiin vähän palvelijan omista kiireistä riippuen, mutta jos samaan aikaan katsotaan telkkaria sohvalla maaten niin voihan siinä sivussa ottaa vaikka pienet päiväunetkin; niin kissa kuin rapsuttajakin 😉.

Ja sen kun ymmärtää että kissa luulee olevansa kuningas jota hoviväki passaa ja palvoo niin helpommalla pääsee. 




Tärkeintä on että kissa saa elää kissan näköistä elämää. 😊Osana laumaa ; tietty 

3 kommenttia:

  1. Noista urheilujutuista mietin ihan samaa...
    Minulla on sellainen kissamagneetti, että
    "Olen kissasi. Meillä sujuu hyvin, kunhan muistat, etten ole sinun, vaan sinä olet kokonaan minun." Siinä se järjestys tuli julki :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Terhi, Artun iso tervehdys on saapunut perille. Tikru kiittää ja nuolee huuliaan. Tikru kysyy, koska Terhi on sairaalalla seuraavan kerran ?

    VastaaPoista