04.02.2025
Nyt kun ollaan taas terveiden kirjoissa niin voin jo kirjoittaa vähän ruokajuttujakin.
Kreikkalainen jogurtti on yksi sellainen raaka-aine joka pelastaa monesta pulasta.
Ainakin tuollainen kermainen versio käy hyvin kermavaahdon sijaan vaikkapa omenapiirakan kylkeen. Siitä saa mainion makuisen dippikastikeen tai antaa makua kastikkeisiin. Onneksi on iso pönikkä. Riittää moneen. Ja tietysti ihan vain jogurtiksikin. Marjojen kanssa , nam.
Ja kun Kari löysi tiktokatessaan hauskan oloisen kakkureseptin jossa kakku paistetaan liedellä eikä uunissa niin pitihän sitä heti kokeilla. Ohjeessa käytettiin mandariineja, mutta minä tein sen veriappelsiineista.
Vaikeinta oli tietää milloin kakku on kypsä.
Mutta se kohosi komeasti ja aikaa kypsymiseen meni suunnilleen sama kuin olisi mennyt uunissa paistaessa suunnilleen 50 minuuttia.
Erityismaininnan vaatii kyllä tosi kuohkea, kostea ja hyvänmakuinen kakkutaikina. Veriappelsiinit olivat hitusen kitkerän katkeria eli ei ehkä ihan paras valinta, mutta silti uskon, ettei muruakaan jää tästäkään kakusta jäljelle 😋.
No varmasti innosti kokeilemaan tuollainen erikoisuus. Hellan lämpö ei kai voinut olla kovin korkea, kun ei palanut pohjasta, vai olenko ihan väärässä?
VastaaPoistaEhkä pohja otti paikkapaikoin vähän turhankin paljon väriä , muttei sentään onneksi palanut. Tiiviisti pidin kantta päällä ettei koskeus päässyt pois.Ja hella oli tosiaan pienellä lämmöllä vaikka ohje ehdotti keskilämpöä. Kokemuksen tuoma näppituntuma auttoi :-).
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää! En ole koskaan kuullut tuollaisesta pannussa paistetusta kakusta, mutta kerta se on ensimmäinenkin. 😅 Hienoa, että olette tervehtyneet!
VastaaPoista