23.02.2025
Meillä syödään nykyisin varsinainen pääateria lounasaikaan. Töissä käydessä oli päinvastoin eli mukana kulki salaattiannos ja kun tultiin kotiin niin syötiin lämmin ateria ns. päivällisaikaan.
Nyt meillä on siis illemmalla on se Karin nimittämä "heinäannos" . Eli salaattia muodossa jos toisessa. Joskus aina vähän jotain muuta.
Välillä teen tuollaiset rouskutettavat dippilautaset. Ja jos ihan kaikki ei uppoa niin loput voi hyvin pilkkoa seuraavan päivän ruokaan.Muutaman kerran olen kokeillut myös tuorepuuroa
Ja sen kanssa jogurttia ja hedelmiä, marjoja. Mutta ehkä mieluummin syön ihan oikeaa keitettyä lämmintä kaurapuuroa. Vaikken erityinen puurofani ole koskaan ollutkaan.
Niin ja tunnustan, että ostan aika usein espanjalaisia mansikoita. Tykkään kovasti ja kyllä niissä hitusen maistuu kesä. Asiasta saa olla eri mieltä 😊.
Hih - heinäannos... joskus Ukkokulta sanoi "Pupun ruoaksi" - mutta ei enää... mulla on pakko olla töissäkin oikea annos... lämmitettävää prostkua, useimmiten kalaa ja sitten niitä monimuotoisia heiniä.... hih.
VastaaPoistaEspanjalaiset mansikatkin menee - väriksi ainakin joskus, mutta yksi johon on jäänyt koukkuun on pensasmustikat... niitä varsinkin työsalaatteihin, niihin heiniin tykkään YHDEKSI väriksi laittaa... ihania napostelulautasia teillä, niin-niin värikkäitä!
Pensasmustikoihin en ole juurikaan kaupassa tarttunut mitä nyt joskus olen ostanut johonkin koristeeksi. Mustikoita on omasta takaa vaikka eihän siinä samasta asiasta puhua. Pakastettu mustikka on pakastettu mustikka :-). Ei ole siitä koristeeeksi.
PoistaKari sai kuulla aikanaan työpaikallaan monenlaisia nimityksiä salaattikaukalostaan :-).
Voi kuinka herkullisen ja houkuttelevan näköiset annokset!
VastaaPoistaKiitos Sirpaliisa ja kiva kun olet palannut lukijaksi. Pitääkin poiketa Sinun blogissasi ja kurkata kuulumiset.
PoistaVärikästä ja varmasti herkullista! Aurinkoista sunnuntaita!
VastaaPoistaMukavaa maanantaita !
PoistaKyllä sillä annoksen ulkonäöllä ja väreillä on merkitystä. Maistuu muka paremmalta ?
Herkullisen näköiset dippivihannekset-ja hedelmät!
VastaaPoistaMinä olen aina tykännyt kaikesta pilkkomisesta. En ole mitenkään tarkka siitä että kaikki tarkasti samankokoisia vaan tykkään sellaisesta rustiikki - meiningistä :-). Ehkä siksi meillä syödään paljon keittoja ja salaatteja kun niiden valmistamisessa saa pilkkoa mielin määrin kaikkea. Kari pitää huolen , että veitset on teräviä ja pilkkominen sujaa senkin puolesta hyvin.
PoistaHerkullisen näköisiä lautasia. Heinäannoksia ;D
VastaaPoistaKiitosta vaan :-). Ei ne meidän iltasapuskat aina noin kuvauksellisia ole. Kunhan filmaan :-)):
PoistaAi kauhee!
VastaaPoista"Kyllä pitää syödä kaksi lämmintä ateriaa päivässä"
(Tai oikeammin kolme, kun lasketaan aamupuurokin). Näin opettaa MINULLE, kohta 6-kymppiselle naisihmiselle, ystäväni 😉😊
Ja häntä vanhempi Äitini puolestaan ei kuitenkaan ruoki minua kuin aamupuurolla, lämpimällä ruualla lounasaikaan (aika on venyvä), iltapäiväkahvilla ja kesällä iltajäätelöllä.
Hän ei kyllä pidä kaappeja lukittuina - niin kuin ei meilläkään ole - ja minulla on lupa käydä kaapilla, jos tulee nälkä.
Mutta siis oikeasti: oli ihana lukea, että on muitakin, jotka syövät pääsääntöisesti vain yhden lämpimän aterian päivässä. Meillä lämmin ateria syödään 14-17 välillä, riippuen päivän muusta ohjelmasta ja kokin (=Mursun) viitseliäisyydestä. Joskus syödään ruokaisa salaatti.
Illalla saattaa olla tarjolla teetä ja näkkileipää, näkkäristä on tullut meidän suosikki. Ihan ilman päällisiä.
Paremmin pysyy kyllä ruokarytmit kun ollaan kumpikin kotona. Ruoka on aina mielessä tai ainakin suunnitteilla tai teon alla :-).
VastaaPoistaTee ja juustonäkkäri on sellainen yhdistelmä josta minulle tulee aina mieleen heti partioleirit. Iltaisin oli AINA teetä ja näkkäriä ja kun Salossa oli Ylhäisten näkkileipätehdas niin saatiin sieltä ihan "tuoretta" näkkileipää. Herkkua.
Meillä syödään kausittain näkkäriä. Välillä se vähän niinkuin unohtuu ja sitten se voi pitkään iltapalan/iltasalaatin kaverina.Päällisillä :-)).