10.02.2024
Tupu tekee tuvassaan niin paljon kivoja ruokia ja inspiroi minua ja muistuttaa monista sellaisista ruokujutuista jotka on painuneet unholaan tai sitten jotain ihan uutta kokeilemisen arvoista.
Nuudelilasagne on yksi sellainen jota teki mieli testata . Asuuhan meillä yksi nuudelifani 😊.
Eli lasagnelevyt korvataan nuudelilevyillä ja kastaan kerroksittain kastikkeiden kanssa.
Venytin ohjetta jääkaapin siällön mukaan eli jatkoin siellä ollutta jauhelihakasviskastiketta tomaattimurskalla ja ns. valkokastikkeen tein turkkilaisesta jogurtista ja kaurakermasta. Tuli nopeasti. Eikä tarvinnut keitelllä (helposti pohjaan palavaa) maitojuustokastiketta.
Vähän tummaksi pääsi pinta kun harjoittelin soittoa sillä aikaa kun ruoka oli uunissa ja ajantaju katosi samalla , mutta makua se ei haitannut 😋. Kiitos Tupu tästäkin kivasta ohjeesta !
Tunnistan tuon ajantaju -jutun ;D Grillatessa minulle käy aina huonosti ja siksi se onkin minulta kielletty. Myös jotain pipareita tms. paistaessa se viimeinen pelti usein tummuu liikaa.
VastaaPoistaVaikuttaa kokeilemisen arvoiselta ohjeelta tuo.
Kun uppoutuu johonkin niin.....:-).
VastaaPoistaJos kokeilet tuota niin kannattaa laittaa riittävästi nestettä/kastiketta koska nuudelit imee sitä itseensä paljon ja tietysti juuri siksi ruoka on myös niin maukasta.
Tänään kun tuota lämmitän niin ajattelin laittaa sen kasvisliemeen muhimaan hetkeksi. Enkä harjoittele soittoa yhtäaikaa :-))).
Ihanaa, että tämä vastavuoroisuus 🤗
VastaaPoistaToivottavasti piditte ruoasta.
Ja mikä ettei; hyväähän se oli. Ja vielä on kolmanneksikin päiväksi. Riittoisaakin vielä.
PoistaNuudelilasagne - sitä täytyy varmaan joskus kokeilla. Meillä syödään paljon nuudeleita; ihan vain sekoitetaan jauhelihaa ja nuudeleita ja sitten ihan mitä vaan nyt milloinkin kokin käteen osuu. Ruoka on nimeltään "höhhö" 😂
VastaaPoistaPiti oman blogin puolella kirjoittaa, taisin unohtaa, että pitää etsiä erilaisia sämpyläohjeita sitä uutta konetta odotellessa.
Vinkkejä?
Lapsuuden herkkuni oli "makaroonisössö" eli juurikin jauhelihaa ja makaroneja sekasin. Paljolla ketsupilla. Lapsena parasta ruokaa ikinä !
VastaaPoistaNyt kysyit asiaa :-))). Lounaskahvilavuosinani leivoin joka aamu jonkinlaista leipää lounaspöytään ja käytin pohjaksi ihan mitä milloinkin. Sosekeittoa, perunamuusia, raasteita, salaattipöydän jämiä. Ja kun vielä jauhoja vaihteli niin leivät oli aina vähän eri makuisia.Tykkäsivät :-).
Eli tällä haen nyt sitä, että sinne sämpylätaikinaan voi sujauttaa tosi monenlaista kaapin jämää. Kahta samanlaista taikinaa ei tosin koskaan saa aikaan , mutta kannattaa todellakin käyttää luovuuttaa. Ja kun on jonkin aikaa taikinoita vääntänyt niin tulee sitä näppituntumaa (vaikka koneella veivaisikin).
Eli minulta ei irtoa mitään varsinaista reseptiä mutta potkua luovuudelle ; leipomisessakin :-).