keskiviikko 17. toukokuuta 2023

 17.05.2023

 

Yksi kaikkein inhoittavimmista hommista Touhulassa on kerätä kotiloita pihasta. Sateen jälkeen niitä alkaa ilmaantua paikkaan jos toiseenkin. Välillä jopa ajattelen, että olkoot, mutta sitten taas järki voittaa.Mikään ei saa kasvaa rauhassa ; ei sen paremmin kukat kuin vihannesviljelmät jos kotilot saavat vallan.

Kerään niitä siis kattilaan ja kiehuvaa vettä päälle.Kattilaan siksi, että kansi pitää olla saatavilla muuten ne hyvin nopeasti pääsevät kiipeämään reunaa pitkin pois.Ällöttävää. Ikävää. Surullista.Inhottavaa touhua.

 


 

"Nopein ja tuskaton tapa tappaa kotilot on kaataa niiden päälle kiehuvaa vettä. Ekologisia vaihtoehtoja ovat myös suola-, etikka- ja saippuavesi mäntysuovasta ja astianpesuaineesta. Liuosten kannattaa olla mahdollisimman vahvoja, jotta kotilo kuolee nopeasti ja tuskattomasti."

Tuota kuparikonstia pitänee kokeilla seuraavaksi ?

"Lehtikotilot liikkuvat erittämänsä liman päällä. Hapan lima aiheuttaa elektrolyyttisen reaktion joutuessaan kosketuksiin kuparin kanssa, eikä kotilo pysty helposti ylittämään kuparia. Erityisesti pystypinnalle - esimerkiksi kukkaruukun kylkeen - kieputettu kuparilanka toimii hyvänä esteenä."

Luulin alunperin , että koiranputki/väinönputki olisi pihan pahin viholainen.Kissan villat....nehän on vain viattomia vaarattomia kasveja eikä eläviä olentoja kuten nämä pienet nilviäiset 😕.

2 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Hyi! .. Minä taidan olla paljon suvaitsevampi noiden kotiloiden kanssa.
Tykkään tuosta sinun kokkitaulustasi ;)

Terhi kirjoitti...

Niin minäkin alun alkaen ajattelin, että luontoon kuuluu kaikenlaiset ötökät ja nilviäisetkin. Annetaan siis niiden elää ja olla.Mutta kun nuo kotilot lisääntyy niin hurjasti ja syövät kaiken, että ihan pakko ottaa ohjat omiin käsiin.Muuten Touhulasta tulee ennen pitkää Kotilokoti :-).
Kokkitaulu pelastui vielä kaatopaikkakuormalta ja pääsi siksi ainakin hetkeksi liiterin seinälle .Olisi ehkä ihan hyvä mainoskyltti jollekin johonkin ?