keskiviikko 24. toukokuuta 2023

 24.05.2023

 

Kotiloiden kerääminen inhottaa, mutta nyt tuli vastaan toinenkin ikävä eläinkohtalo.Ajoin Touhulan pihaan ja maassa makasi pikkulintu niskat nurin. Luulin, että se ilman muuta kuollut mutta kun läheistyin sitä se räpiköi vielä. Oli siis PAKKO hakea lapio ja lyödä se kuoliaaksi.Ja haudata. Se pääsi laulamaan  taivaallisempaan lintukuoroon .... 

Se oli vieläpä tuollainen kaunis punarinta. Tiedän , että tein sen mitä pitikin, mutta juuri tuollaisia luontokohtaamisia haluaisi välttää viimeiseen asti.


2 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Tuo on minustakin ällöttävää. Ärsyttää, kun Merri saalistaa lintuja (hiiriä ei ole nyt näkynyt, ehkä niitä ei ole ollut?). Tänä vuonna on kaksi. Toinen ei millään meinannut kuolla, mutta minäkään en sitä pystynyt lopettamaan. Ällöttää sekin, kun kissa yrittää sitten pureskella sitä suihinsa ja minä kyttään vieressä, että se laskisi linnun sekunniksi suustansa, että saisin napattua vainaan pois. Yhtenä vuonna paisteja tuli siihen malliin, että laitoin jopa kulkusen narussa ulkoilevan kissan kaulaan. Sittemmin saaliit ovat vähentyneet (ehkä linnutkin voivat oppia?) tai sitten kissa on jäykistynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Arttu ei niinkään linnuista piittaa,siis saalistus mielessä.Muutaman on joskus kotiin suussaan kantanut.Ja pari oravaa ja lumikkoa....Tuon luonnon kiertokulku on kyllä aika julmaa.Pahinta on nuo loukkaantuneet yksilöt jotka pitää itse päästää päivillään😟.