sunnuntai 4. helmikuuta 2018

4.2.2018


Kitsas, nuuka, itara, pihi, saita, visukinttu, penninvenettyjä ja millä kaikilla sanoilla säästäväistä ihmistä kutsutaankaan Ja missä sitten kulkee raja eli mikä on sellaista kannustettavaa tervettä nuukuutta ja mikä sitten  jo hipoo sairautta ? Ja kuka säästää pakon edessä että pystyy elämään ja olemaan ja kuka nauttii lähinnä siitä että pankkitilillä on riittävästi nollia.Tai kuka on ns. "tarjoushaukka" tai "sulovilen" joka ostaa kun halvalla saa .
Taidan itse olla lähinnä  jälkimmäinen joskaan en juurikaan tarjousten perässä juokse mutta jos silmään osuu kaupassa "tarjous vailla vertaa" niin helpommin se mukaan lähtee kuin normihintainen tuote.
Mutta kyllä ne säästämisen lainalaisuudet jo lapsena opitaan. Kun kesätöitä ahertaessa sai tietyn summan käteen oivalsi aika pian ettei sellainen pieni tili pitkälle riitä.


Kyseisen säästöpupn sain lahjaksi isovanhemmilta kun täytin kymmenen ja muistan vieläkin , että pupun sisällä oli 5 markan seteli. Se miksi pupu on edelleen ehjänä kertoo sen että sen pohjassa on reikä josta säästetyt rahat saa käyttöön eli ei tainnut viiden markan setelikään kauan säästössä olla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti