lauantai 29. maaliskuuta 2025

 29.03.2025

 Otettiin perjantain kunniaksi vähän erilaisia ruokajuttuja työn alle. Kari tiktokkaa kaikkia ruokavideoita niin sieltä sitten  lähti kaksi erilaista kokeilua; vähän sen mukaan mitä kaapeista kaivoin esiin.


 Ensinnäkin kurkkusushit. Ei tarvinnut keittää riisiä 👍.

Suikaloitujen kurkkujen päälle sipaisu majoneesia (itse tehtyä tietty). Makuina piparjuuri ja sitruuna. hennosti tilliä ja kylmäsavulohisiivut.

Kun on runsaasti täytettä niin kääriminen on vähän sitä sun tätä, mutta pötkö siitä kuitenkin syntyi.


 

Paloitellaan ja syödään sushin tapaan vasabilla ja soijalla maustettuina. Perus riisisushiin verrattuna raikkaan ja oikein hyvän makuisia. Tosin vaikeampia syödä. Jos kurkkua itkettäisi ensin ? niin tulisi ehkä napakampaa.

 Toinen kokeilu liittyi kaapista löytyneeseen riisipaperiin jonka käyttösuositus oli ennen vuotta 2022  😉. No mihinkäs se paperi pilaantuu ??

Sisään kasvismösselöä (sipuli, paprika,kevätsipuli, kesäkurpitsa, valkosipuli, inkivääri ) .Nyytiksi ja pannulle. 


 Keskellä oleva nyytti on kideottuna noriarkkiin....koe mielessä.  Hyviä tuli noistakin mutta riisipaperi taisi sittenkin olla jo turhan kauan kaapissa vanhentunut, sillä sen käsitettely oli aika haastavaa tai sitten se on vain taitolaji ja harjoituksen puutetta. Koekeittiö sulkeutuu taas hetkeksi 😊.

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva kokeilla välillä vähän uusia juttuja ja makuja. Sitten voi taas palata perus keittojen ja soosien maailmaan :-).

      Poista
  2. Kivalta näyttää! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista vaan :-).
      Kesäaikataulun mukaista sunnuntaita toivottelen; tunnin tavallisesta aikataulusta myöhässä :-)).

      Poista
  3. Voihan sun kurkkusushi - tuo menee kokeiluun ehdottomasti...
    Joskus väkertänyt "jotain ihme rullia" kesäkurpitsasta, mutta kurkusta en koskaan...

    VastaaPoista