24.03.2025
Jatkoin kimchin valmistamista kun kaali oli yhden yön lepäillyt paloiteltuna suolavedessä huoneenlämmössä. Kaalin huuhtelun jälkeen lisäsin ne muut aineet.
Ohjeen kevätsipulin korvasin purjon vihreällä osalla ja valkosipulien määrä taisi mennä vähän överiksi 😍. Nyt tuota sörsseliä pidetään vuorokauden verran huoneenlämmössä maitohappo "käymässä" ja sitten jääkaappiin maustustumaan lisää.
Palaan asiaan kun on maistelun aika eli muutaman päivän kuluttua.Sunnuntai on minulle ollut aina viikon ehdottomasti paras päivä. Jo lapsuudessa sunnuntai oli jotenkin erityinen päivä eli kun oli lauantaina siivottu, leivottu ja saunottu niin sunnuntai meni vähemmällä tohinalla. Työssä ollessa ja perhevuosina sunnuntairauhaa saattoi vähän häiritä erinäiset urheilutapahtumat ja menot niiden mukaan, mutta silloinkin pyrkimys on ainakin syödä yhdessä ja viettää rentoa päivää.
Nykyään sunnuntai on erityisen mukava päivä kun edes seuraavan päivän työt ei rasita mieltä. Tehdään ehkä joku kiva sunnuntaiajelulenkki.Syödään hyvin tai ehkä tavallista vähän paremmin, katsotaan viikon salkkarit ja muutakin kevyttä katseltavaa eikä sen kummempaa. Sunnuntai on 💗.
No tosin nyt on jo maanantai 😁. Seuraavaa sunnuntaita odotellessa .....
Sunnuntai - (ja meillä myös lauantai) aikaa tosiaan enemmän yhdessäoloon, mielipuuhiin ja kokkailuunkin...
VastaaPoistaAlkuviikko näet syödään viikonlopun "jättimäisiä" tekosia... tarkoituksella aina enemmän, on sitten mistä muunnella eväitä lounaaksi... Mielenkiinnolla seuraan kimchin edistymistä....
Meille on jäänyt sellainen ihan turhakin jäänne työvuosien lauantailta, että silloin käydään kaupassa enkä siitä hommasta niin välitä ja perjantaina usein siivoan eikä sekään ole lempipuuhaani. Siksi(kin) sunnuntai :-).
PoistaTykkään siitä, että viikonloput ja juhlat on vähän eri kaavan mukaan kuin se ihan perusarki. Sitä on ihan riittämiin eikä siinäkään mitään vikaa ole, mutta on kiva juhlistaa pieniäkin juttuja ja pienilläkin asioilla. Pääsiäisestä nyt puhumattakaan :-)).Tuskin maltan odottaa.....
VastaaPoistaIhan vieras juttu tuo kimchi, enkä nyt ainakaan heti innostunut itse sitä kokeilemaan. Katson ensin, kuinka teidän käy ;)
VastaaPoistaKarin tiktokkailu pitää meitä hyvin tietoisina kaikista eksoottisista ruokajutuista :-). Perästä kuuluu.....
PoistaEipä ole täälläkään tullut kimchiä tehtyä.
VastaaPoistaMinulla perjantai sekä lauantai vie voiton viikonpäivissä.
Maanantai on sitten se pitkä piimäjuusto,
mutta kun tämän saa töissä lusittua niin johan loppu viikko menee kun vettä vaan.
Ja jihuu; nyt onkin jo tiistaiaamu :-)).
PoistaHehkutan sitten jos kimchi on hyvää vai meneekö suoraan biojätteeseen....
Kimchiä on meillä tehty muutaman kerran ja arvaat varmaan, että Poika tekee sitä useamminkin 😊
VastaaPoistaMiten onnistui? ( Mulla on useita päivityksiä lukemata..🙈)