perjantai 28. maaliskuuta 2025

 29.03.2025

Lupailin  kimchi-uutisia kunhan se on riittävän aikaa makustunut ja eilen sitä sitten maisteltiin....Ensin päivällä ruoan lisukkeena ja sitten illalla  fetasalaatin lisänä.

 

 

Ei mitenkään erityisen herkullisen näköistä, mutta niin minun suuni makuista. Raikkaampaa kuin kaupasta ostettu ja  juuri sopivasti maistui sekä valkosipuli, chili ja inkivääri. Kunhan purkillinen on syöty niin teen kyllä toisenkin kerran. Ja ohjerunkona vähän mukaeltuna käytin K-ruokareseptiä. Ja sitähän voisi varioida monella tapaa nyt kun homma on hallussa 😉.
 

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Meillä tykätään hapankaalista ja hapankurkuista joita joskus syksyisin tehdään (hyvällä jos vähän huonommallakin menestyksellä :-)). Maitohappokäyminen on vähän herkkä laji. Mutta tämä kimchi pääsee kyllä jatkoon. Sitä kun on helppo tehdä pieniäkin määriä.Kokeileppa !

      Poista
  2. Taidan kokeilla. Olen pari kertaa ostanut valmista kimchiä ja voin kuvitella, että tuo on kymmenen kertaa parempaa. Sitäpaitsi se homehtuu helposti avatussa purkissa, kotitekoinen tuskin ehtii homehtua kun syön sen.
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei meillä ainakaan ehdi homehtua sen verran hyvää oli. Ja kaikki nuo maitohappokäymisellä tai sen kaltaisella systeemillä tehdyt on sitä superia elimistölle.Ja tietysti sitä tärkeää kasvislisääkin. Nyt jo kauppareissulla katseeni osui kiinankaaliin kun olen sen tähän asti sujuvasti ohittanut. Kiitos hevihävikin löysin kiinankaalin uudelleen :-).
      Kiitos samoin veikeää viikonloppua !

      Poista
  3. En ole varmaan edes maistanut koskaan..?! Kiva, että onnistui!

    VastaaPoista
  4. No jos joskus poikkeat esim. jossain etnisessä kaupassa niin siellä ainakin on kimchiä myynnissä. Voit kokeilla tykkäätkö lainkaan.

    VastaaPoista