sunnuntai 26. tammikuuta 2025

 26.01.2025

 

Sara-Villa Emilian tammikuun kävely -haaste tuli mieleen eilen aamulla ulkoillessa. Nyt ei voi puhua kävelystä vaan ihan vain töpsöttelystä paikasta toiseen. Tässä syy.....



Pääosin jäätä ja vain jokunen hiekan muru jos tarkkaan tiirailee ....

 


 

  loskaa.....ja varsinaisia vesivalleja 😯



Omalla pihalla jo näkyy jo sentään maata....


 

 Ja kun keli on mitä on niin ihan vain pakollinen happihyppely on järkevä tehdä ja siksi vietettiin Karin kanssa "keittiöpäivää". Pörssisähkäkin oli sopivasti edullista.

Kari tiktokkaa paljon ja imee sieltä vaikutteita. Yksi ohje sitä kautta on tuollainen cottage-juustosta ja kananmunista tehty "lettu". 



Tässä päällä (salaatti)sipulirenkaita ja hitunen juustoraastetta. Pointtina tässä on saada kätevästi lisää proteiinia ruokavalioon.

Minulla on taas on päässä pyörinyt Stanstan- blogin ansiosta letut ja lätyt ja ohukaiset 😊ja sen innoittamana tein sienipannukakkua johon upotin runsaasti suppiksia ja kanttareilleja.

Ja kun kerran keittiössä puuhattiin ja uuni paahkutti kuumana väsäsin myös yhden lempiresepteistä. Sitruunatorttu. Ohje tässä. Vanha ja kulunut paljossa käytössä. Aina onnistuu eikä kovin kummoisia aineita tarvita.

 

 

Meillä ei sitä tosin syödä kermavaahdon kanssa , mutta kylkeen saa kreikkalaista jogurttia jos niin haluaa.



Tässä siis koko kattaus 😋.


16 kommenttia:

  1. Pelottavan näköiset lenkkeilytiet ja toisaalta vähän surullisen näköistä pihamaallakin, kun talvi on vielä kalenterin mukaan ihan kesken. Uskon, että lunta ja pakkasta on vielä tulossa. Luonto kaipaa talven suojaa.
    Keittiössä sen sijaan teillä näyttää oikein herkulliselta! Nam.
    Meillä oli eilen keittopäivä. Minä puhuin puhelimessa sillä aikaa kun Mursu teki eilen kalakeiton - ei huono "vaihtari" 🫣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on tullut pikkuhiljaa suorastaan liukkauden kelien vihaaja kun niin moni tuttavapiirissä on liukastellut ja ei tarvitse mennä kuin käsi kipsiin niin elämä on hetken ihan seis. Isommista vammoista puhumattakaan.
      Siksi yritän töpsötellä hissukseen vaikkei sellainen minusta yhtään mukavaa olekaan.
      Meilläkin oli kalakeittoa viime viikolla. Tykkään. Hyvä vaihtari !!!:-).

      Poista
  2. Kaikenlaista herkkua! Netissä on paljon ohjeita, joita tekisi mieli kokeilla. Tuumasta toimeen ryhtyminen on kuitenkin ihan oma juttunsa :)

    VastaaPoista
  3. Ei tosiaankaan ohjeista ole pulaa; ei meillä ainakaan kun on yksi kaapillinen keittokirjoja (Karin pääosin haalimia :-)). Ja netti reseptejä pullollaan. Mutta kokkailu ja leipominen on sellaista luovaa toimintaa , että pitää olla oikea fiilis ja vire ja vaatihan kaiken tekeminen myös oman aikansa. Jos ei me eläkeläiset ehdi niin ketkä sitten :-))).

    VastaaPoista
  4. Taisi olla teidän ansiota (ei voi ainakaan vielä sanoa syytä, kun projekti on kesken..), ettei Mursun tarvinut lähteä kauppaan: etsin netistä ohjeen ja tehtiin yhdessä taikina, "Vehnäinen ohraleipä". Kunhan jonkun ohjeen ohrajauhoille etsin, että saatais sämpylöitä, huomenna vasta kauppaan.
    Katsotaan mitä taikinasta tulee, kun en ole leiponut vuosiin.
    Eikä ole sitä leivinlautaakaan 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse leivotusta tulee AINA hyvää. Ja varsinkin silloin kun käyttää sitä mitä kaapista löytyy. Uniikkia !
      Toivottavasti onnistuit (ilman sitä leivinlautaa :-))) ja sait iltateelle ja aamukahville maukkaat sämpylät. Leipomisesta voisi tulla Sinulle uusi aluevaltaus ?

      Poista
    2. Kyllä, sämpylöistä tuli hyviä ja varsinkin lämpöisinä ne oli ne ihania! Jos niitä olisi ollut enemmän, olisi varmaan syöty toinen pelillinen yhdeltä seisomalta. Kyllä, seisomalta 😂
      Uskon, että ainakin sämpylöiden leipomista harrastetaan jatkossa useamminkin, eipähän ainakaan ole turhia säilöntä- ja lisäaineita niissä - kun eivät säily vuorokautta pidempään..

      Poista
    3. Säilyvyys ei tosiaan ole yleensä ongelma :-).
      Hieno homma kun innostuit(te) leipomaan. Kari aina toteaa, että sämpylät ja leivät ja pullat tulee ihan itsekseen. ....minun mielestä ei nyt ihan niinkään.
      Hän kun osaa tuon taikinoiden vääntämisen paremmin kuin minä.
      Ja leipomisessa ja kokkailussa on periaatteessa vain luovuus rajoitteena :-).

      Poista
  5. Noilla jäisillä teillä ei tosiaan kannata kaatumisen uhalla lähteä kävelemään jos ei ihan pakko ole.
    Voi mitä herkkuja olette valmistaneet. Tuo sitruunatorttu näyttää tutulta. Olenkohan mahtanut joskus tehdä samantapaista?

    VastaaPoista
  6. Minulla on ilmeisesti tällä hetkellä joku vetovoima noihin sitrushedelmiin. Tuo kyseinen sitruunatorttu-ohje on muistaakseni Valion ohjeita. Joskus kotiin sai tilata sellaisia pieniä Valion ohjevihkosia joissa oli aina vuodenaikaan sopivia teemareseptejä. Tykkäsin silloin kovasti niistä. Nykyään on ihan liian paljon kaikkia reseptejä tarjolla. Niin hyviä kuin huonojakin ja siksi mielelläni kaivan noita vanhoja hyväksi koettuja esiin.

    VastaaPoista
  7. Oi, onneksi huomasin postauksesi. Kiitos!
    Liukasta on tosiaan ollut ja liukkaus näyttää jatkuvankin sääennusteen mukaan.
    Ihania herkkuja on valmistettu Terhin ja Karin keittiössä. Minustakin tuo sitruunatortturesepti näyttää tutulta. Aikoinaan ohjevihkosia tuli keräiltyä kaupoista ja ne ovat jotenkin nostalgisia.
    Hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Ole hyvä vain :-).
    Mutta tuo kävely ei tosiaankaan ollut oikein edes maininnan arvoinen, mutta minkäs teet. Keli on mikä on. Ja kun minä en oikein pääse elämisen ja tekemisen alkuun ennenkuin saan aamulla edes pienen happihyppelyn (tai nyt happitöpsötyksen :-)) tehtyä.
    Yhdessä keittiössä puuhailu on mukavaa ja minä pyrin pitämään aina mölyt mahassa kun toinen tekee. Kukin tyylillään ; periaatteella.
    Sitruunatorttu on kyllä maineensa veroista.
    Reipasta alkanutta viikkoa myös Sinulle !

    VastaaPoista
  9. Sinulla pitäisi olla potkuri?!! 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Potkurilla menisikin hurjaa kyytiä :-).

      Poista
  10. Juusto-kanamuna-sipulirengas-"lettu", wau... ihan ilman viljaa, eikö? Täytyypä kokeilla...

    VastaaPoista
  11. Juu. Ihan ilman viljaa ja tuollaisesta voi hyvin tehdä vaikka wrapin tai tortillan jos jättää pois nuo sipulit. Ja kietoa sitten sisään mitä lystää.

    VastaaPoista