27.01. 2025
Lisää ruokajuttua. Aikoinaan Turkissa oleskellessa intouduin kokeilemaan Jame Oliverin sitruunakanaa ja siitä tuli kertaheitolla sellainen suosikki, että se jäi pysyvästi muistiin. Turkissa kasvoi ne sitruunat talon omassa puussa ...aaah 😍.
Lidlissä on aika usein myynnissä kokonaisia broilereita eri tavoin maustettuina. Joskus laitan sellaisenaan uuniin. Hyvää tulee silloinkin, mutta jos haluaa oikein maukasta niin silloin tämä ohje käyttöön. Netistä löytyy paljon tämäkin ohjeen variaatioita, mutta pääpointti on siinä, että broilerin sisään "tungetaan" kokonainen sitruuna tai jos ovat oikein isoja niin sitten puolikkaita ja nahan alle tulee voimausteseos.
Tällä kertaa laitoin myös perunat vuokaan mukaan ja kun imivät itseensä maukasta makua niin jopas oli maukas sunnuntaiateria. Jäi siitä sentään vähän maanantaillekin 😉.
Hyvältä näyttää NAM!
VastaaPoistaJa hyvää se olikin; taas kerran. Lopusta broilerista kehkeytyi vielä maukas soosi :-).
PoistaKiva, että sain annettua inspiraatiota keittiöön (itsellä se on just nyt hukassa). On teillä kamalat kävelykelit! Pysyisin mahdollisuuksien mukaan sisätiloissa. Hyvää alkanutta viikkoa!
VastaaPoistaKiitos samoin !
VastaaPoistaAnna inspiraation lepäillä rauhassa niin sieltä se sitten taas hetken päästä pääsee valloilleen. Olet sen jo todistanut niin monta kertaa.
Huh - minä liukastelin jo silmilläni katsoessa sun kävelyreittejä... ja sitten näinkin pääni, kuin Mr. Bean "kalkkunan, siellä....
VastaaPoistaTuli ihan kiitospäivä tai vaikka Hanukka mieleen tästä kuvasta... en ole muuten koskaan valmistanut kokonaista kanaa... ollaan jumiuduttu syömään vain rintaa... tai siipiä, koivet ei uppoa... mikähän siinäkin on...
Pystyssä edelleen. Onneksi. Ja kiitos kuuluu hyville nastakengille.Vaikkei niihinkään ole aina luottaminen. Onneksi kevättä kohti mennään !
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan kokonaista broileria. Ollaan joskus tehty myös sitä paljon somessa pyörinyttä ohjetta siiderikanasta jossa siideritökki tökätään ....:-). Mehevää sekin.