perjantai 17. tammikuuta 2025

 18.01.2025

 

Juuren hoito jatkuu, mutta  ei sentään juurihoito 😁vaan sen leipäjuuren kanssa pelailu. Nyt mentiin Karin löytämän ohjeen mukaan ja tähdättiin ruislevän tekoon.  Tuosta taikinasta tuli  ruisleipäsiä ja yksi limppu.




Taikinaa ei tule paljoa leipoa loppuvaiheessa ja siksi nuo ovat aika karskin näköisiä. Mutta maku erittäin hyvä ja tuollaisen leipäsen kun aamulla pistää poskeensa ei nälkä yllätä ihan heti.Tuhtia tavaraa !




7 kommenttia:

  1. No nyt näyttää kyllä ihan anoppilan leivältä - hän oli oikea leipämestari ja karjalanpiirakkamestari....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensäkin leipomisesta jää ihana tuoksu viipyilemään kotiin ja noiden paistuessa oli suorastaan hurmaava tuoksu ja koko ilta oli kuin "perinnepirtissä" kun ruisleipä huumasi tuoksullaan.

      Poista
  2. Jatkaa jatkaa... "Tekemällä oppii!". 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole vielä vakuuttunut tuliko tuosta mitenkään pysyvästi meidän juttu . Aika sen näyttää.....

      Poista
  3. Leipä ja leipäset saavat ollakin karskin oloisia, sitä terveellisempiä ja herkullisempia ne ovat. Tarkoitan tosissaan tuota. Kaupan sileät voivat olla paljon mauttomampia, pliisumpia.
    PS. Kiitos kivasta kommentistasi blogini persoonallisuustesti-tekstiin!

    VastaaPoista
  4. Osallistumisessa oli ilo minun puolellani :-).
    Itse leipoessa nyt ainakin tietää sen mitä on taikinaan upottanut.Ei meillä kovin paljon leipää syödä, mutta aamupalalla sitä pitää olla ja kun aika paljon kuitenkin keittoja keitän niin siihen kylkiäiseksi leipää kaivataan.

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttävät leivät ja uskon, että maistuvat myös!
    Melkein sait minutkin kokeilemaan; muistuta minua ensi syksynä, kun olen saanut sen Mursun lupaaman leivinlaudan 😉. Lupasi ensi kesänä sellaisen minulle tehdä.

    VastaaPoista